Ciutats i poblesTarragona

El Molar

El Molar és un petit poble de gairebé tres-cents habitants, situat a la comarca del Priorat a, la província de Tarragona.

Des dels seus 228 metres d’altitud, es pot veure la vall del riu Siurana I totes les vinyes que envolten la localitat.

Com passa a tota la comarca,  El Molar està molt lligat a la cultura del vi.  De fet, les seves terres es divideixen entre la DO Priorat i la DO Montsant. Aquest entorn rural, de relleus suaus, és ideal per fer passejades tranquil·les i descobrir el millor dels seus vins, tot seguint diferents rutes per trobar els cellers que ofereixen tastets i visites guiades.

Per altra banda, al nucli antic de El Molar hi destaca l’església parroquial de Sant Roc, construïda al segle XVIII i d’estil neoclàssic.

Un altre dels llocs d’interès són les restes arqueològiques trobades a la zona del Mont  Calvari, molt a prop del poble, i que daten dels segles VIII-VI aC.

A tot el terme municipal existeixen profundes mines de galena, ja abandonades, que van ser explotades durant segles. Una d’elles es va utilitzar com a hospital de campanya durant la Guerra Civil Espanyola.  Avui dia, al seu interior, es pot visitar al Centre d’Interpretació Mina Loussa-Linda Margarita, un espai audiovisual que explica com era el dia a dia d’aquell indret.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Back to top button