Monuments històricsLleidaSolsonès

Castell de Lladurs

Clica per puntuar
(Vots: 3 Mitjana: 4)

El Castell de Lladurs és un castell situat a la localitat de Lladurs, al Solsonès. Aquest monument històric es troba a dalt del Serrat del Castell, a prop de l’església de Sant Martí. Amb la seva ubicació en un tossal escarpat a la banda est del municipi, prop del riu Cardener, el castell ofereix una vista panoràmica de la zona. És considerat un bé cultural d’interès nacional.

La història del castell es remunta a l’any 1000, quan es va fer menció per primera vegada com a propietat del comte d’Urgell. Al llarg dels segles, va passar per diverses mans i va ser part de la senyoria de la família Folc durant el vescomtat de Cardona. En el segle XVIII, es va elaborar un document que recollia els reconeixements dels pagesos als senyors del castell, revelant els límits de la seva jurisdicció.

Les ruïnes del Castell de Lladurs mostren una combinació d’estils arquitectònics de diferents èpoques. La part més moderna es troba al nord, enfront de l’església, mentre que al sud i a l’est es conserven alguns murs ben tallats i alineats. Hi ha evidències d’un possible edifici central amb parets a migjorn i a ponent, i una construcció rectangular adossada a l’oest amb dues portes. Es creu que les parets més antigues daten del segle XIII o possiblement del XIV.

El Castell de Lladurs és una mostra del patrimoni arquitectònic català. Les seves ruïnes i la seva ubicació pintoresca atrauen visitants que desitgen explorar el passat de Catalunya. És un recordatori tangible de la història de la regió i una prova de la seva riquesa cultural.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button