SegriàCiutats i poblesLleida

Alcoletge

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Alcoletge és un municipi de la comarca del Segrià que limita amb la comarca del Pla d’Urgell, a la província de Lleida. Està format per un nucli de població i diverses urbanitzacions. El seu nom deriva d’ al-qulaia, que en àrab significa ‘el castellet’.

Es combinen els paisatges fluvials de la ribera del riu Segre, a la part occidental, amb petites muntanyes i les planes de les terres de llevant properes a la comarca del Pla d’Urgell.

El poble d’Alcoletge conserva un bonic nucli antic amb cases del segle XVIII, com Cal Cortasa, al carrer Major.

També hi ha l’església de Sant Miquel Arcàngel, d’estil barroc classicista erigida a mitjan segle XVIII i es pot visitar el Centre d’Interpretació del Patrimoni de la Guerra Civil Ermengol Piró dedicat a la memòria històrica de la població i el seu paper en el Front del Segre durant la Guerra Civil.

església de Sant Miquel Arcàngel
Església de Sant Miquel Arcàngel

Entre les planes i les extensions d’arbres fruiters, es pot anar passejant fins a les terrasses fluvials del tossal dels Morts i tossal de la Nora, a cadascun hi ha un mirador on contemplar les vistes.

Mirador del Tossal dels Morts
Mirador del Tossal dels Morts

La gastronomia del Segrià és típicament lleidatana, destaquen plats típics com els caragols a la llauna, la coca de poma, les coques de recapte i la cassola de tros. A la cuina es fan servir aliments de proximitat i temporada com les hortalisses i les fruites dolces dels seus camps, la carn, el peix de riu, els embotits típics i els bolets.

El terme d’Alcoletge no té una oferta gaire àmplia de restaurants. Els que hi ha són de cuina tradicional catalana i casolana. Tanmateix, en trobar-se tan a prop de la ciutat de Lleida no costa de trobar-ne, ja que a la capital de província n’hi ha molts.

Descobreix tots els restaurants d’Alcoletge a Guiacat.

Per descobrir millor aquesta terra, res millor que allotjar-se en una casa rural. Al Segrià trobareu allotjaments i cases de camp amb gran capacitat i perfectament connectades amb tots els serveis, a més moltes disposen d’exteriors propis amb piscina.

Consulta totes les opcions d’allotjament rural a Guiacat.

Als entorns d’Alcoletge destaquen diverses poblacions de les terres de Lleida: Benavent de Segrià, Vilanova de la Barca, Bell-lloc d’Urgell, Artesa de Lleida i, sens dubte, la seu vella de Lleida.

Seu Vella de Lleida
Seu Vella de Lleida

Les principals vies de comunicació que connecten a la localitat són la carretera comarcal C-13 i l’autovia A-2.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button