D'interès culturalTarragona

Horta de Sant Joan

A l’interior de la província de Tarragona, a la vall del riu Ebre, trobaràs aquest poble, un lloc ideal per als amants del turisme rural i dels esports a l’aire lliure.

La seva proximitat amb el Parc Natural dels Ports et permetrà realitzar activitats de tota mena: senderisme, escalada, ciclisme, espeleologia…

No obstant això, Horta de Sant Joan també compta amb un important patrimoni històric i cultural. El barri antic va ser declarat Ben Cultural d’Interès Nacional gràcies als seus edificis gòtics i renaixentistes. Entre ells destaquen la plaça porticada i l’Ajuntament, tots dos del segle XVI. En passejar pels seus estrets carrers i els seus antics edificis de pedra no podràs evitar contagiar-te d’aquest esperit medieval que el poble encara desprèn.

Per aquests mateixos carrers va caminar l’artista Pablo Picasso, que va trobar la inspiració per a les seves obres de l’etapa cubista. De fet, a Horta de Sant Joan podràs visitar el Centri Picasso. Allí s’expliquen les dues visites que el pintor va fer al municipi i s’exposen les litografies dels quadres que va pintar en la zona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Back to top button