Llocs religiososBarcelonaMonuments històricsOsona

Ermita de sant feliu de savassona

Clica per puntuar
(Vots: 1 Mitjana: 5)

L’ermita de Sant Feliu de Savassona es troba al bell mig del bosc, prop de la ciutat de Vic, i ofereix una visió fascinant de l’arquitectura romànica catalana.

L’ermita es va construir al segle XI i es va dedicar a Sant Feliu, el patró de la ciutat de Vic. La seva estructura és típica del romànic català, amb una nau única, absis semicircular i campanar de torre quadrada. El seu exterior és senzill i elegant, amb poca decoració i una aparença rústica.

Però l’interior de l’ermita és realment espectacular. La seva volta de canó és decorada amb pintures murals del segle XIII, que representen escenes de la vida de Jesucrist i altres sants. Aquestes pintures són excepcionalment ben conservades i ofereixen una visió impressionant de l’art medieval català.

A més, l’ermita de Sant Feliu de Savassona també conté un petit altar amb una imatge del seu patró, Sant Feliu. L’altar està flanquejat per dos sarcòfags romànics, que contenien els cossos de dos nobles locals del segle XII.

L’ermita de Sant Feliu de Savassona és un bon exemple de l’arquitectura i l’art romànic català.

La seva ubicació al bell mig del bosc li dóna una sensació mística i màgica, i les seves pintures murals són una autèntica meravella per als amants de l’art medieval. Si estàs a prop de la ciutat de Vic, no deixis de visitar aquest lloc impressionant.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button