Llocs religiososD'interès culturalGironaGironèsMonuments històrics

Santuari de Santa Maria de Rocacorba

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

El Santuari de Santa Maria de Rocacorba està situat a prop de la ciutat de Girona, a la comarca del Gironès. Es tracta d’un antic monestir benedictí fundat a l’any 968 que va ser reconstruït al segle XVIII. Actualment, el santuari és un lloc de peregrinació per als devots de la Mare de Déu de Rocacorba, una imatge romànica que es conserva a l’interior de l’església.

El santuari està situat en un lloc privilegiat, enmig d’un bosc de roures i alzines, a uns 1000 metres d’altitud. Des del santuari es pot gaudir d’unes vistes espectaculars de la plana de Girona i de les muntanyes del Pirineu.

La construcció del santuari és d’estil barroc i consta d’una església de planta rectangular amb una cúpula al centre i una torre campanar al costat. A l’interior de l’església hi ha diverses capelles, algunes de les quals són decorades amb pintures murals i escultures de gran valor artístic.

El santuari és un lloc ideal per a la pràctica de l’excursionisme i el senderisme, ja que hi ha diverses rutes que passen pel bosc de Rocacorba i que permeten gaudir de la bellesa del paisatge i de la natura.

També és un lloc ideal per a la pràctica de l’escalada, ja que hi ha diverses parets de roca on es pot practicar aquest esport.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button