Paratges naturalsAlt CampBaix CampConca de BarberàPrioratTarragona

Parc natural de les muntanyes de prades

Clica per puntuar
(Vots: 1 Mitjana: 5)

El Parc natural de les muntanyes de prades és d’un conjunt de muntanyes que s’estén per quatre comarques: Baix Camp, Alt Camp, Priorat i Conca de Barberà.

S’eleva sobre les planes del Camp de Tarragona i està format per multitud de barrancs i boscos de pi, alzines i roures.

Parc natural muntanyes de Prades

En aquestes muntanyes neixen els rius Francolí, Brugent, Siurana i Glorieta. El pic més elevat és el del Tossal de la Baltasana, amb 1201 m d’altitud. Aquest té la particularitat de ser un vèrtex geodèsic, és a dir, un punt que indica l’altura exacta del lloc sobre el nivell de la mar i que forma part d’una xarxa de triangulació mundial. Gràcies a aquests punts es realitzen mapes cartogràfics amb molta precisió.

Parc natural muntanyes de Prades

Un dels punts de major interès del parc, a més del seu atractiu natural, és el Parc d’Interès Natural de Poblet. Aquest envolta el famós monestir de Santa María de Poblet i inclou el petit nucli urbà de Les Masies, conegut pels seus balnearis d’aigües medicinals.

Parc natural muntanyes de Prades

El parc compta amb una àmplia xarxa de camins senyalitzats i un gran nombre de fonts. Un recorregut per ell et portarà a descobrir antigues construccions medievals, com la granja situada en el barranc del Titllar.

Dins el parc trobem les poblacions següents amb alguns nuclis antics molt interessants per visitar:

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button