Alt CampAlt CampBaix CampBaix CampConca de BarberàConca de BarberàParajes naturalesParajes naturalesPrioratPrioratTarragona

Parque natural de las montañas de Prades

Es tracta d’un conjunt de muntanyes que s’estén per quatre comarques: Baix Camp, Alt Camp, Priorat i Conca de Barberà.
S’eleva sobre les planes del Camp de Tarragona i està format per multitud de barrancs i boscos de pi, alzines i roures.

En aquestes muntanyes neixen els rius Francolí, Brugent, Siurana i Glorieta. El pic més elevat és el del Tossal de la Baltasana, amb 1201 m d’altitud. Aquest té la particularitat de ser un vèrtex geodèsic, és a dir, un punt que indica l’altura exacta del lloc sobre el nivell de la mar i que forma part d’una xarxa de triangulació mundial. Gràcies a aquests punts es realitzen mapes cartogràfics amb molta precisió.

Un dels punts de major interès del parc, a més del seu atractiu natural, és el Parc d’Interès Natural de Poblet. Aquest envolta el famós monestir de Santa María de Poblet i inclou el petit nucli urbà de Les Masies, conegut pels seus balnearis d’aigües medicinals.

El parc compta amb una àmplia xarxa de camins senyalitzats i un gran nombre de fonts. Un recorregut per ell et portarà a descobrir antigues construccions medievals, com la granja situada en el barranc del *Titllar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Botón volver arriba