La Febró
Enmig de les muntanyes de Prades, a la comarca del Baix Camp, es troba La Febró, un petit poble d’uns quaranta habitants, envoltat d’exuberant vegetació i muntanyes escarpades.
El terme municipal està plagat de coves i fonts que sorgeixen al llarg dels molts camins que recorren la zona, convertint-lo en un lloc ideal per practicar activitats a l’aire lliure. De fet, el poble és conegut per dues de les seves meravelles naturals: els avencs i els gorgs.
Els avencs de La Febró han estat creats per l’erosió de l’aigua, que ha format una escletxa oberta a la paret de roca de més de 250 metres de llarg. El paratge és freqüentat per excursionistes i amants de l’espeleologia que s’animen a descobrir les coves amagades al seu interior.
Els gorgs, en canvi, són un conjunt de cascades i piscines naturals d’aigües cristal·lines creades per un afluent del riu Siurana. Es tracta de racons de gran bellesa natural als quals arriben molts turistes a l’estiu per banyar-se i refrescar-se.
El principal i més gran, és El Gorg de La Febró, amb un impressionant salt d’aigua que baixa entre les parets de roca. A pocs metres es troba el Gorguet, envoltat de vegetació i, seguint el camí, a pocs minuts s’arriba a la Gorguina.
A La Febró també podem trobar bons exemples d’arquitectura rural, com els nombrosos masos que estan escampats per tota la zona. Els més coneguts són el Mas d’en Porrera, el Mas de la Berda i el Mas dels Frares. Aquest últim, que ja apareix als registres del segle XVI, va pertànyer a la Granja d’Escaladei.
D’altra banda, dins del nucli urbà es pot visitar l’església de Sant Esteve de La Febró (s. XVI), que forma part de l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.
La Febró limita amb altres municipis de gran interès turístic com són Arbolí, Prades, Capafonts i Cornudella de Montsant.