Baix CampCiutats i poblesTarragona

Mont-Ral

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

A l’est de les Muntanyes de Prades, a les valls que formen dos afluents del riu Francolí, el Brugent i la Glorieta, s’hi assenta el petit poble de Mont-ral. Pertany a la comarca de l’Alt Camp, a Tarragona, i està format per altres 4 nuclis urbans: Farena, l’Aixàviga, la Cadeneta i El Bosquet.

Mont-Ral Mirador

El territori es caracteritza per tenir un paisatge boscós i escarpat, envoltat de barrancs, parets verticals i coves, però amb racons de gran bellesa natural, especialment a les zones dels rius. Aquesta orografia és l’escenari ideal per a la pràctica de senderisme, l’escalada i l’espeleologia. Els diversos itineraris i vies disponibles fan que cada any visitin Mont-ral i els seus voltants esportistes de tot el planeta.

Com a part del seu patrimoni monumental destaca l’església de Sant Pere, d’estil romànic, tot i que va ser reformada al segle XVIII i es va afegir l’actual campanar.

Mont-Ral Esglèsia

Mont-Ral Esglèsia

Als afores de Mont-ral es pot visitar, al costat del riu Brugent, el Molí del Fort, un antic molí paperer molt ben conservat i convertit en un centre d’acollida d’animals.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button