Baix CampCiutats i poblesTarragona

L’Albiol

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

L’Albiol és un municipi tarragoní de la comarca del Baix Camp que limita amb les poblacions d’Alcover, la Mussara, Mont-ral i la Selva del Camp. En estar situat a uns 900 m d’altitud és un bon mirador des del qual contemplar les Muntanyes de Prades, tot el litoral de Tarragona, les muntanyes de Montserrat i, si el dia ho permet, el Puig Major, el pic més alt de Mallorca.

L'Albiol Mirador

Per sobre del poble domina el castell, d’origen àrab. Tot i ordenar la seva destrucció a mitjans del segle XVII, encara queden en peu alguns elements: parts de la muralla amb diverses torres quadrades i edificacions centrals.

Al seu costat, formant part el centre històric, hi ha l’església de Sant Miquel de l’Albiol. Es tracta d’un edifici d’una sola nau i un campanar quadrangular inacabat. Es va construir a finals del segle XVIII en substitució del petit temple romànic original.

L'Albiol esglèsia

Un altre edifici d’interès és Villa Urrutia, una casa d’estil modernista a la qual se li va afegir una torre cilíndrica. Està envoltada per un jardí guarnit amb ceràmica vidrada de diferents colors.

Una part important del patrimoni històric d’Albiol està compost pels masos, que es troben repartits per tot el terme municipal. Aquests són una mostra de com era la vida dels habitants de la zona.

L'Albiol

La proximitat a les Muntanyes de Prades fa que Albiol sigui el punt de partida de diverses rutes senderistes que s’endinsen als boscos d’aquest bucòlic paratge.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button