AnoiaBarcelonaCiutats i pobles

Pujalt

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Pujalt té tan sols 204 habitants, i està ubicat a la comarca de l’Anoia, fent frontera amb Barcelona i la comarca de la Segarra. Per la seva situació al centre de Catalunya, des de Pujalt es pot veure els Pirineus, Montserrat, les serres de Pinós i de Boixadors, i les muntanyes del Pla d’Urgell.

De fet, el municipi, està format per cinc nuclis: l’Astor, Conill, la Guàrdia Pilosa, Vilamajor i Pujalt. Té una superfície de 31,4 km², i tot i ser tan petit, destaca per la gran diversitat d’activitats que ofereix. A més a més, cadascun dels nuclis mencionats té una identitat particular, i l’ajuntament, així ho ha potenciat.

Us recomanem visitar els nuclis de Pujalt, Conill, la Guàrdia i l’Astor, i contemplar les seves cases fetes de pedra, mentre recorreu els seus carrers estrets i passos coberts, com el carrer de les Voltes de Pujalt.

carrer de les Voltes
Carrer de les Voltes

Un dels principals llocs d’interès és l’església parroquial de Sant Andreu, situada a la sortida del nucli de Pujalt. Datada de finals del segle XI, és d’estil romànic tardà, i destaca la torre del campanar, de l’any 1871.

església parroquial de Sant Andreu
Església parroquial de Sant Andreu

El castell de Pujalt, del segle XI, es troba al cim del turó del poble. Actualment, només es conserven alguns trams del mur perimetral. Al costat del castell hi ha la capella de Sant Ponç, que fa uns anys va ser restaurada per alguns veïns del municipi.

capella de Sant Ponç
Capella de Sant Ponç

A Pujalt podreu fer diferents activitats, i descobrir paratges encantadors, amagats entre la naturalesa que l’envolta. Us recomanem descobrir el patrimoni natural de la zona i fer alguna ruta de les que proposa Anoia Turisme al següent enllaç.

També us recomanem visitar el Memorial de l’Exèrcit Popular, un centre d’interpretació del campament Militar de l’Exèrcit Popular de la República a Pujalt. Aquest ofereix diferents recorreguts, per l’entorn natural, i explica com va ser aquesta etapa fosca de la història del país.

Memorial de l'Exèrcit Popular
Memorial de l’Exèrcit Popular

Si us interessa el tema, hi ha dos itineraris, que us permetran visitar els principals punts d’interès del Memorial de l’Exèrcit Popular des del Centre d’Interpretació, passant per l’església de Sant Andreu, els carrers de Pujalt, els refugis, places, i altres edificis històrics.

A part, val la pena visitar l’Observatori astronòmic de Pujalt, que ofereix activitats, sessions d’observació amb telescopis, conferències, i tallers sobre l’espai.

Observatori astronòmic de Pujalt
Observatori astronòmic de Pujalt

A menys de 5km de Pujalt es troba Conill, on podeu visitar l’església de Sant Vicenç, construïda a principis del segle XVII.

Conill
Conill

Al’Astor trobem l’església romànica de Santa Magdalena, recentment restaurada, que té un portal adovellat, amb una arquivolta i un petit campanar d’espadanya, singulars.

església romànica de Santa Magdalena
Església romànica de Santa Magdalena

Can Pou és una de les cases més importants de l’Astor, que té la particularitat que la travessa un carreró cobert. A la façana principal hi ha una finestra emmarcada amb pedra, que té una llinda gòtica.

Can Pou
Can Pou

L’església de Sant Joan de Vilamajor, d’estil romànic, la formen una única nau i un absis semicircular. A part, a Vilamajor també hi trobareu una necròpolis medieval.

La gastronomia de l’Anoia destaca per la varietat d’aus i caça, per exemple, el conill i el porc; són típics els embotits com la botifarra crua i la sumilla. També ocupa un paper important, el bacallà, i entre els dolços més típics destaquen els carquinyolis.

Podeu consultar tots els restaurants de l’Anoia a Guiacat.

A Pujalt i als municipis del voltant hi trobareu una oferta variada d’allotjament, des de cases rurals, hotels, i hostals, fins a pensions, albergs, i càmpings.

Pots trobar tots els allotjaments rurals de l’Anoia a Guiacat.

La Festa Major de Pujalt se celebra al mes d’agost, i és un dels esdeveniments més importants del municipi, que ofereix diferents actes culturals i activitats per a totes les edats.

Podeu consultar totes les activitats que es fan a Pujalt al llarg de l’any a l’agenda de Turisme de Catalunya.

A prop del municipi hi ha alguns dels nuclis més bonics de la comarca: Sant Martí de Tous, la Llacuna, Copons i Piera.

Si veniu de Barcelona, la via més ràpida és agafar l’autopista A-2 (1 h 25 min), el mateix des de Lleida (54 min). Des de Girona, preneu la C-25 (1 h 49 min), i des de Tarragona, heu d’agafar l’autovia Tarragona-Lleida/A-27, per després continuar per la C-241 d (1 h 12 min).

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button