D'interès culturalGironaGironès

El Museu del Cinema de Girona

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

El Museu del Cinema de Girona fa un recorregut per la història del cinema, i exposa la col·lecció de Tomàs Mallol i Deulofeu, fotògraf, promotor i director de cinema català. A l’exposició permanent es poden veure diversos utensilis històrics utilitzats en la indústria del cinema.

El museu va néixer arran de l’afició pel cinema del seu artífex que, des dels anys seixanta, va col·leccionar diferents aparells de cinema amateur, fins a constituir una de les col·leccions temàtiques més importants a escala internacional; adquirida per l’Ajuntament de Girona l’any 1994.

Més de 15.000 documents relaten els successos que han succeït durant cinc segles d’imatges, des de les ombres xineses fins a la càmera dels cèlebres germans Lumière, a través d’un viatge per la història de la imatge en moviment.

Museu del cinema
Museu del cinema

D’entre l’ampli ventall d’artefactes, destaquen les llanternes màgiques, els miralls, les anamorfosis, els cinematògrafs Lumière, les càmeres i els projectors, així com un conjunt de cartells i fotografies.

El museu realitza diverses exposicions temporals sobre qüestions relacionades amb el cinema, i també projeccions de pel·lícules puntuals.

Els visitants tenen accés a espais, recursos didàctics i un equip d’educadors. A més a més, també s’ofereix un programa d’activitats educatives i un centre de consulta i aprenentatge sobre la història dels espectacles visuals.

Està obert al públic de setembre a juny, de dimarts a dissabte de 10 h a 18 h, i diumenge de 10 h a 14 h. Els mesos de juliol i agost obre de dilluns a dissabte de 10 h a 19 h, i diumenge de 10 h a 14 h. Descobreix aquest i altres indrets imprescindibles de Girona al següent enllaç.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button