D'interès turísticGironaGironès

La Rambla de la Llibertat

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

La rambla de la Llibertat és l’avinguda principal del Barri Vell de Girona. El seu punt d’inici se situa a prop del Pont de Pedra, i discorre en paral·lel al riu Onyar. El seu origen se situa al segle XIII, quan s’hi celebrava un important mercat, i l’element més característic, probablement són les voltes o porxos.

Pont de pedra
Pont de pedra

El seu nom prové de l’Arbre de la Llibertat, plantat el 1869 durant el Sexenni Democràtic. Antigament, estava composta per una plaça de grans dimensions que comprenia des de l’Argenteria fins al carrer Abeuradors, i seguia per un carrer estret fins al Pont de Pedra.

L’organització actual de la Rambla data del 1885, fruit d’un encàrrec municipal per aconseguir una avinguda més àmplia i contínua. No obstant això, es van conservar diverses edificacions, com les porxades i els palaus, de l’època barroca i del segle XVIII.

Es tracta d’un dels indrets més emblemàtics de Girona, actualment, un espai de passeig i oci, tant pels locals com els visitants, delimitat per edificis històrics a banda i banda.

Rambla de la Llibertat
Rambla de la Llibertat

A la banda est, estan situats els edificis d’estil medieval i neoclàssic, amb voltes a la planta baixa. A part, algunes façanes presenten carreus i finestrals gòtics. Per exemple, el núm. 36, Can Casadevall, té dues interessants finestres d’estil gòtic.

Cada dissabte o durant les fires llargues, els artesans del Pont de Pedra instal·len diverses parades amb productes d’artesania varis.

A més a més, a través de la Rambla també es pot accedir a l’emblemàtic Pont Eiffel o Pont de les Peixateries Velles, reconeixible per la seva estructura metàl·lica de color vermell.

La Rambla de la Llibertat

La Rambla ha constituït des dels seus inicis, un eix comercial per als habitants de la ciutat. A part, concentra diversos monuments d’interès, com per exemple, la façana modernista de la casa Norat. No et perdis aquesta parada imprescindible a Girona!

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button