BarcelonaBarcelonèsDestacatFestes de CatalunyaMonuments històrics

Mercat de les flors: teatre, dansa i gastronomia

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Al carrer de Lleida de la ciutat de Barcelona, molt a prop de l’espectacular Font Màgica de Montjuic, es troba el Mercat de les Flors, un teatre ubicat a l’edifici noucentista del Palau d’Agricultura que es va construir a Montjuïc per a l’Exposició Internacional de 1929. Posteriorment, aquest edifici va albergar el Mercat Central de Flors, que avui en dia es troba a Mercabarna, i és per això que va adoptar aquest nom. La part més important d’aquest majestuós edifici és, sense cap mena de dubte, la cúpula de 12 metres ubicada sobre el vestíbul.

El Mercat de les Flors es va inaugurar el 1985 després que la consellera de Cultura Maria Aurèlia Capmany i l’ex-alcalde de Barcelona, Joan Maragall, impulsessin la creació d’aquest teatre aprofitant l’edifici del Palau d’Agricultura i, des dels seus inicis fins a l’actualitat, ha sigut un referent de l’escena creativa de totes les arts escèniques a la ciutat de Barcelona. Alguns dels artistes que han pogut representar les seves obres sobre l’escenari d’aquest espectacular teatre han sigut Luca Ronconi, Tadeusz Kantor o Peter Brook. Actualment, el Mercat de les Flors es considera un centre de referència per a la creació, la difusió la producció i la investigació de la dansa i les arts de moviment i durant tota la temporada de teatre, s’hi representen tot tipus d’espectacles d’allò més innovadors.

En l’actualitat, el Mercat de les Flors, consta de tres sales amb programació continua: la sala Maria Aurèlia Capmany, la sala Ovidi Montllor i la Sala Sebastià Gasch. La sala Maria Aurèlia Capmany és la sala principal del Mercat de les Flors i pot albergar fins a gairebé 430 seients. La seva versatilitat ha permès que s’hi hagin representat produccions molt diverses i de companyies tant conegudes com, per exemple, La Fura del Baus o els Comediants. La Sala Ovidi Montllor, que des de l’any 2000 es troba a l’edifici de l’Institut del Teatre, és una sala de teatre a la italiana, més petita que la Sala Maria Aurèlia Capmany i que pot acollir fins a 320 espectadors. La Sala Sebastià Guasch, que es troba al primer pis de l’edifici, és la sala més polivalent de les que formen el Mercat de les Flors. Té un aforament per a 80 persones i acull concerts íntims i representacions de petit format.

Al vestíbul del Mercat de les Flors podem trobar la Soleá del Mercat de les Flors, un bar-restaurant que obre sempre que hi ha espectacles o funcions al teatre i que ofereix una gran varietat de plats per als més gourmets. Dirigit pels propietaris del bar-restaurant La Soleá de la plaça del Sortidor, situada també al barri del Poble Sec, la Soleá del Mercat de les Flors ofereix una variada selecció de pintxos, tapes, truites i sopes, tots casolans i preparats amb els productes més frescos del mercat i cuidats fins a l’últim detall. Després dels espectacles, s’ofereix l’oportunitat de sopar amb un menú basat en productes de temporada i des del 4 d’abril i fins a la finalització del Festival Grec, el bar romandrà obert cada dia des de les 10 del matí fins al vespre i es serviran esmorzars i dinars. A més, també hi haurà servei a la terrassa exterior del Mercat de les Flors, per poder gaudir d’uns plats de primera qualitat i d’una bona copa al cor del barri del Poble Sec, conegut per la gran quantitat de restaurants i bars de copes que fan que l’ambient sigui agradable i molt festiu. A més, queda molt a prop del Paral·lel, on s’hi pot trobar una gran oferta d’oci i de cultura durant tot l’any.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button