Monuments històricsGironaGironès

La Casa Masó de Girona

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

La Casa Masó és la casa de Rafael Masó i Valentí, un dels arquitectes catalans més cèlebres de principis del segle XX, i un precursor del Noucentisme.

Es tracta d’una de les seves obres més destacades, i l’única visitable de les pintoresques cases de l’Onyar de Girona. De fet, a l’interior de la casa es conserva el mobiliari i la decoració de l’època noucentista, i el visitant pot gaudir-hi d’unes vistes úniques de la ciutat.

cases de l'Onyar
Cases de l’Onyar

L’actual edifici és fruit de la unió de les quatre cases que va adquirir la família de l’arquitecte entre mitjans del segle XIX i principis del segle XX. A part, des del 2006, la casa és propietat de l’Ajuntament de Girona, i gestionada per la Fundació Rafael Masó. I, des del 28 d’abril de 2012, s’ofereixen visites guiades a l’immoble.

Està situada al número 29 del carrer Ballesteries de Girona, perfectament integrada en l’entramat urbà. La componen una planta baixa, tres pisos i un terrat. A la façana del carrer Ballesteries es poden apreciar les influències del moviment secessionista, i del barroc; damunt dels balcons hi ha frontons circulars.

La façana que dona al riu Onyar, presenta galeries de vidre, i motius populars fets amb ceràmica decorativa. Rafael Masó va dissenyar totes les sales interiors i l’escala, seguint l’estil modernista.

Aquesta obra arquitectònica forma part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, i va ser declarada bé cultural d’interès nacional el 2023.

L’horari de visita és de dimarts a dissabte d’11.30 h a 17.30 h. Diumenge i dilluns és tancada, així com els dies festius locals i nacionals. Es recomana comprar l’entrada (en català, castellà, anglès o francès) amb antelació, per poder escollir el dia i l’hora. Us animem a descobrir altres indrets com aquest durant la vostra visita a Girona!

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button