Carregant Esdeveniments
Cicle 'La ciència del vi' a Reus

Cicle ‘La ciència del vi’ a Reus

21 març 2024 Tot el dia
Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Cicle de conferències ‘La ciència del vi’ ofereix un recorregut per conèixer el vi des de diferents àmbits de la recerca, des del conreu més ancestral de la vinya fins al procés tecnològic més innovador al celler. En cada glop de vi s’amaga no només molta recerca històrica, també altres disciplines científiques que el converteixen en un producte viu, únic i en evolució constant.

Cada xerrada ser al Castell del Cambrer de Reus i anirà acompanyada de dos tastos de vins DO Montsant.

De la mà d’investigadores, investigadors i docents de la Universitat Rovira i Virgili, aquest cicle pretén descobrir tot el que envolta el món del vi a través d’una passejada amb la ciència com a companya de viatge. Aquest és el programa:

19 d’octubre: “El vi, un plaer per als sentits”, a càrrec de Toni Sánchez, investigador del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV.

23 de novembre: “La comunicació, inevitable per sentir el vi”, a càrrec de Ruth Troyano, periodista i autora de la col·lecció de llibres Retrats de Vi (URV).

14 de desembre: “El màrqueting del vi”, a càrrec de Jaume Gené, investigador del Departament de Gestió d’Empreses de la URV.

18 de gener: “De la vinya al celler”, a càrrec de Míriam Lampreave, investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV.

22 de febrer: “Els orígens de la producció i el consum a la península Ibèrica”, a càrrec de Jordi Diloli, investigador del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV.

21 de març: “El vi i la salut: mites i realitats”, a càrrec d’Anna Borrull, investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV.

18 d’abril: “Les catedrals del vi”, a càrrec de Ramon Arnabat, investigador del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV, i Cèlia Mallafré, professora de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la URV.

16 de maig: “Vins i maridatges”, a càrrec de Sumpta Mateos, investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV.”Vins i maridatges”, “Vins i maridatges”.

13 de juny: “Què hem heredat de grecs i romans?”, a càrrec de Joaquín Ruiz de Arbulo, investigador del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV.

Share This Event

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
Event Series Event Series: Cicle ‘La ciència del vi’ a Reus

Mostra els detalls

Data:
març 21
Series:
Cost:
Gratuït
Categoria d'Esdeveniment:
Lloc web:
https://www.comciencia.urv.cat/ca/ciencia-vi/

Recinte

URV Reus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button