Carregant Esdeveniments
Visita l'interior de la Mina de Ferro de Llorts a Ordino

Visita l’interior de la Mina de Ferro de Llorts a Ordino

26 juliol 2024 Tot el dia
Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Endinsa’t en la història de la siderúrgia d’Andorra amb una visita guiada a la mina de ferro de Llorts. Aquesta mina, activa durant només quatre anys, va alimentar les fargues d’Ordino entre els segles XVII i XIX, època en què la siderúrgia era una de les activitats econòmiques més importants del Principat. La curta durada de la seva operativitat es deu a la poca quantitat de ferro trobada, però això no resta interès a la seva història fascinant.

Després de la visita a la mina, podeu recórrer la Ruta del Ferro, una de les millors excursions familiars d’Andorra. Aquest camí, fàcil i ple d’encant, combina natura i cultura. Al llarg del recorregut, trobareu escultures contemporànies que fan referència al treball i la vida de l’època, creant una experiència educativa i visualment atractiva. La Ruta del Ferro és part de l’Itinerari transfronterer del ferro als Pirineus, un projecte premiat pel Consell d’Europa per la seva valor cultural i històric.

Per completar l’experiència, visiteu la Farga Rossell, on podreu observar de primera mà el procés d’obtenció, transformació i comercialització del ferro que es va desenvolupar a Andorra durant segles. Aquesta visita ofereix una immersió completa en el passat siderúrgic del país, fent-la ideal per a tota la família.

Comparteix aquest esdeveniment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button