Carregant Esdeveniments
Visita guiada a la Cripta i la Colonia Güell

Visita guiada a la Cripta i la Colonia Güell

15 desembre 2024 12:00 - 14:00
Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

La Colònia Güell és un dels conjunts arquitectònics més importants de Catalunya, on es poden visitar diversos espais d’interès cultural i patrimonial. Situada a Santa Coloma de Cervelló, aquesta colònia industrial, fundada per l’empresari Eusebi Güell, va ser concebuda com una comunitat exemplar per als obrers, oferint-los accés a l’ensenyament, la cultura i habitatges unifamiliars, en contrast amb els habituals blocs de pisos d’altres colònies.

Un dels elements més destacats és la Cripta de Gaudí, una obra clau de l’arquitecte Antoni Gaudí, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 2005. Construïda entre 1908 i 1914, la cripta és un punt culminant del modernisme català i va ser un projecte revolucionari per a l’època. Tot i que la construcció del temple es va interrompre, la cripta incorpora innovacions arquitectòniques úniques, com els arcs catenaris, les formes paraboloides i la integració amb el paisatge natural, tècniques que Gaudí aplicaria més tard a la Sagrada Família.

La visita també inclou una passejada per la Colònia Güell, declarada Bé d’Interès Cultural el 1990, on es poden contemplar edificis modernistes com l’escola, l’ateneu i el teatre, obra de col·laboradors de Gaudí. L’ús del maó i la seva aplicació creativa a les façanes, finestres i cornises d’aquests edificis mostren l’empremta del modernisme fins i tot en les construccions destinades als obrers.

Un altre punt d’interès és el recentment inclòs jardí de Gaudí, situat darrere la cripta, on s’exhibeixen elements arquitectònics que Gaudí havia projectat per a la continuació del temple, però que mai es van completar.

L’exposició permanent, situada a l’antiga cooperativa, complementa l’experiència amb informació sobre la història de la colònia i la seva relació amb el moviment modernista.

Comparteix aquest esdeveniment

7466478
DD
DAYS
HH
HOURS
MM
MIN
SS
SEC

Mostra els detalls

Data:
desembre 15
Hora:
12:00 - 14:00
Series:
Cost:
13€
Categoria d'Esdeveniment:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
,
Lloc web:
https://tickets.gaudicoloniaguell.org/ca/34-web-individual/41-visita-guiada-a-la-cripta-y-la-colonia-guell/info

Recinte

Colonia Guell
Santa Coloma de Cervelló,Barcelona08690Espanya+ Mapa de Google
Visualitza el lloc web de Recinte

Organitzador

Colonia Guell
Correu electrònic
coloniaguell@adleisure.com
Visualitza el lloc web de Organitzador

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button