Llocs religiososBaix CampTarragona

Ermita de l’abellera de Prades

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

A uns 2 quilòmetres del centre de Prades, al mig de les Muntanyes de Prades, es troba una de les edificacions més conegudes del municipi, l’Ermita de l’Abellera.

Ermita de l'Abellera (Prades)

 

El santuari, del segle XVI, es va construir a l’interior d’una cova, a 1000 metres d’altitud i amb la mateixa pedra vermellosa que caracteritza el poble de Prades, de manera que queda perfectament integrada a l’entorn.

Ermita de l'Abellera (Prades)

 

Ofereix una espectacular vista panoràmica de la vall del riu Masroig, dels pobles del voltant i dels frondosos boscos de les Muntanyes de Prades.

Ermita de l'Abellera Mirador (Prades)

El recorregut, sortint des de la Plaça Major del poble, és fàcil i entretingut, fins i tot es pot realitzar amb nens. El camí transcorre per pistes forestals i camins de pedra fins a arribar a l’àrea d’esbarjo de l’Abellera. Aquest està equipat amb taules i barbacoes.

Ermita de l'Abellera Picnic (Prades)

És possible visitar l’interior de l’ermita, però només es pot fer mitjançant visites guiades concertades o demanant la clau a l’oficina de turisme de Prades (hauràs de deixar una fiança de 20€) .

Una dada curiosa és que el 1484 a l’ermita va viure Bernat Boïl, un frare que va acompanyar Cristòfol Colom en el seu segon viatge al continent americà.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button