Carregant Esdeveniments
Festes Quinquennals d'Alcanar

Festes Quinquennals d’Alcanar

01 octubre 2024 (12:00 AM) - 14 octubre 2024 (11:59 PM)
Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Les Festes Quinquennals d’Alcanar són una tradició arrelada que es celebra cada cinc anys des de 1944, concretament els anys acabats en 4 i en 9. Aquest 2024, les festes tindran lloc de l’1 al 14 d’octubre, combinant la modernitat amb la tradició en un ambient únic. Les Quinquennals són molt més que una festa local; són l’essència de la identitat canareva, una celebració en què tot el poble s’implica per mantenir viva aquesta tradició que barreja devoció, art i comunitat.

Un dels moments més esperats és l’arribada de la Mare de Déu del Remei al poble, que s’inicia amb un impressionant castell de focs d’artifici blancs, marcant l’inici oficial de les festes. La imatge de la Verge, que és portada en romeria des de la seva ermita fins al poble, esdevé el centre d’atenció durant tots aquests dies.

Durant les Festes Quinquennals, els veïns i veïnes s’uneixen per crear decoracions florals i catifes de serradures acolorides que omplen els carrers d’art i color, transformant Alcanar en un autèntic museu a l’aire lliure. Aquesta ornamentació espectacular, feta de manera artesanal, reflecteix la dedicació i l’esperit de col·laboració que impregna tot el municipi, amb trobades comunitàries per treballar junts i oferir el millor als visitants.

Les Quinquennals, declarades Festa Tradicional d’Interès Nacional l’any 2010, formen part del catàleg del patrimoni festiu de Catalunya, reafirmant el seu valor cultural i històric. Aquestes festes són una oportunitat única per descobrir la riquesa cultural i la profunda devoció del poble d’Alcanar, que viu amb intensitat cada moment.

Comparteix aquest esdeveniment

955043
DD
DAYS
HH
HOURS
MM
MIN
SS
SEC

Mostra els detalls

Inici:
octubre 1
Finalització:
octubre 14
Categoria d'Esdeveniment:
Lloc web:
https://alcanar.cat/quinquennals-2024

Recinte

Alcanar
Alcanar,España+ Mapa de Google

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button