Ciutats i poblesGironaLa Selva

Tossa de Mar i les seves troballes

Tossa de Mar és un municipi de la Costa Brava, una de les zones més visitades per turistes per la seva bellesa marítima. De fet, Tossa és una localitat de mar però a només 45 quilòmetres s’hi pot trobar també el Parc Natural del Montseny, un espai natural protegit per la seva riquesa en flora i fauna catalana. A més, el clima de la zona és òptim, ja que durant les estacions de primavera i estiu les temperatures són càlides, per poder gaudir de la calor però sense una sensació asfixiant. D’altra banda, durant l’hivern i la tardor, es pot veure el mar més revoltat i salvatge amb unes temperatures suaus.

Aquesta localitat és un paradís on s’hi troben platges i una gran quantitat de cales on poder gaudir del sol i de la tranquil·litat de les onades. A més, també té bastants miradors des d’on poder observar el litoral català.

Parlant de naturalesa, també s’hi troba el Parc de Sa Riera, un espai verd de 5 hectàrees que està al costat de la Riera de Tossa i que és ideal per a passejar-hi o realitzar-hi activitats en família. Hi ha un petit estany amb animals i plantes característiques de la zona, com alzines, pins i arbres de fulla caduca.

Tossa de Mar, a més de tenir una natura incomparable, també té molta història. A Tossa encara queda la Vila Romana dels Ametllers, del pas dels romans al municipi i que és una de les restes més importants de l’antiga província romana de Tàrraco. Allà s’hi pot observar un exemple de l’explotació agrícola del moment, així com mosaics o d’altres elements que ara resten al Museu Municipal. D’aquesta manera, el recinte emmurallat de la vila és des de 1931 monument històrico-artístic i és l’únic exemple que queda actualment d’una població medieval fortificada en tota la zona de la costa de Catalunya. En el total de la muralla, construïda el segle XIII, hi ha diverses torres, com la d’en Joanàs, la de les Hores i la del Codolar o Homenatge. En lloc del far que es veu avui en dia, antigament hi havia una torre de vigilància. Pel que fa a la resta de la vila, va aconseguir la seva màxima esplendor el segle XV, d’on encara se’n conserven els carrers estrets que la configuraven.

Cal destacar, d’entre les troballes històriques, l’església de Sant Vicenç, construïda en estil gòtic sobre una antiga església romànica.

Fora de les muralles s’hi troba el barri de sa Roqueta, un barri de pescadors que exposa de primera mà la vida quotidiana i tradicional de la localitat, molt centrada en la temàtica del mar i de la pesca. Però malgrat això, Tossa de Mar no és només tradició, ja que pel carrer Portal hi ha la zona més comercial, la que porta Tossa al segle XXI i que s’estén per oferir als seus visitants comerços i restaurants de primera qualitat.

A més, Tossa de Mar també compta amb una gran zona i renom d’oci nocturn, ja que hi ha abundants clubs i discoteques on poder ballar amb els ritmes més moderns del moment en un lloc privilegiat.

Tossa de Mar és una localitat de la Costa Brava que té unes vistes magnífiques des d’on poder observar gran part del litoral de les comarques gironines, així com gaudir d’uns monuments i unes construccions amb molta història. Combina naturalesa, oci nocturn i la modernitat d’un dels pobles turístics per excel·lència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button