Baix CampD'interès culturalTarragona

La Mussara

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Al cor de les muntanyes de Prades, a la comarca del Baix camp, hi ha la Mussara, un poble actualment abandonat. El 1961 es va annexionar al municipi de Vilaplana.

La Mussara poble

En quedar una mica aïllat, els veïns recorrien els pocs quilòmetres que el separaven de Reus per comprar i fer gestions. Això, afegit a l’escassetat d’aigua i que no tinguessin accés a electricitat, telèfon o a una assistència mèdica en condicions, va iniciar el procés de despoblació.

L’origen de la Mussara es remunta a l’Edat del Bronze. Tanmateix, el primer registre que es té del poble es produeix durant l’ocupació musulmana.

Avui es poden visitar les ruïnes de l’església de Sant Salvador, un temple construint sobre un altre d’estil medieval. O el Xalet de les Airasses, que és el primer punt de parada que fan els excursionistes, tant per descansar com per admirar les vistes.

La Mussara esglèsia

Però, sens dubte, un dels elements que atrau més visitants a la Mussara és la boira. De vegades pot ser tan densa que li ha atorgat a la zona una aura de misteri. Això ha causat tant impacte en la gent que ha donat lloc a un bon nombre d’històries i llegendes de terror.

La Mussara mirador

Actualment, a la Mussara es duen a terme diverses activitats, com el Festival de Poesia Mussart i la marxa senderista Reus-Prades-Reus.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button