BarcelonaGarraf

Sitges

Clica per puntuar
(Vots: 1 Mitjana: 4)

Sitges és un municipi de la costa catalana que es troba situat a 38 km al sud de Barcelona.

La seva situació geogràfica, entre el Massís del Garraf i el mar Mediterrani, crea un clima molt agradable que afavoreix la pràctica d’activitats a l’aire lliure gairebé durant tot l’any. Moltes d’aquestes activitats es poden dur a terme aprofitant els 4 km de platja o bé visitant el Parc Natural del Garraf. A més, la línia costera compta amb un passeig marítim ple de palauets indians.

Sitges

 

Sitges disposa d’una important oferta turística a tots els nivells. Bars, restaurants, hotels i botigues satisfan les necessitats dels milers de visitants que cada any envaeixen la ciutat per gaudir de les seves platges. No en va és el municipi d’Espanya amb més ports esportius, tres, dels quals Port Ginesta és el més gran d’Europa.

La diversió també té el seu lloc a Sitges. Durant tot l’any s’organitzen diversos esdeveniments culturals i activitats esportives per a tota la família. Festes populars, festivals de teatre, ral·lis de cotxes antics, concerts… I els més destacables: els Carnavals i el Festival Internacional de Cinema Fantàstic.

Degut al caràcter tolerant i de mentalitat oberta dels habitats de Sitges, i als canvis realitzats en la legislació del país, la ciutat s’ha convertit en un dels destins turístics preferits pel col·lectiu LGBT (lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals) a nivell mundial.

Sitges també ha rebut diversos reconeixements. Se l’ha arribat a comparar amb Saint Tropez per la seva bellesa i per ser una de les ciutats amb els preus dels immobles més alts del continent europeu. Per altra banda, la platja de San Sebastià ha esta catalogada com la millor platja urbana d’Europa.

La ciutat compta amb una llarga llista de personatges il·lustres, entre els que destaquen Facundo Bacardí, fundador a Cuba de l’empresa de licors Bacardí; Josep Roig i Raventós, metge, escriptor i poeta; Antonio Mingote, il·lustrador i membre de la RAE; Andrés Brugal Montaner, fundador a la República Dominicana de l’empresa de licors Brugal; o la família Batlle, que van tenir molta repercussió política a Uruguai.

Sitges, tot un món de possibilitats

Sitges és molt més que platges i restaurants. La ciutat compta amb una gran varietat d’activitats esportives i culturals pensades per satisfer els gustos més exigents. Durant l’any s’organitzen esdeveniments esportius com la mitja marató Mitja Sitges, el triatló, regates de vela i competicions de rugby, bàsquet o futbol.

De fet, Sitges disposa de diverses instal·lacions esportives: una piscina municipal, el camp de futbol de Terramar, pistes de bàsquet i futbol sala, un espai d’escalada, una zona per practicar skate, un circuit de motocròs, un kàrting i minigolf.

En quant a la pràctica d’esports aquàtics, Sitges compta amb vàries empreses que ofereixen la possibilitat de llogar embarcacions i caiacs per navegar per la costa o a mar obert. Però també s’hi pot adquirir l’equipament necessari per practicar submarinisme o pesca esportiva.

Els esdeveniments culturals tenen una gran presència a Sitges, començant amb el Festival Internacional de Cinema Fantàstic. Les exposicions d’art, els concerts de música clàssica i contemporània, les obres de testre, les activitats als museus de la ciutat durant l’estiu i el ral·li de cotxes d’època, completen l’oferta cultural.

Pensant en els nens i en el turisme familiar, Sitges ha condicionat els seus parcs amb zona de picnic i gronxadors, com el de Terramar. També es poden realitzar tallers de diverses temàtiques a diferents llocs de la ciutat. I a qui els agradi els animals i la natura poden aprofitar les passejades a cavall que organitza l’escola d’hípica o seguir els camins que recorren el Parc Natural del Garraf.

La ciutat compta amb un seguit de rutes turístiques i culturals que permeten al visitant conèixer la ciutat amb més profunditat. Es tracte d’itineraris que recorren el passeig marítim i part del litoral, les cases de diferents estils arquitectònics que van construir els americanos o el casc antic amb les restes de les muralles i les cases dels pescadors. Cal destacar que moltes d’elles estan preparades per realitzar-les amb nens.

Sitges nocturna i gayfriendly

Sitges és una ciutat que no dorm. La seva oferta d’oci nocturn ofereix un ampli ventall de possibilitats en quan a la diversió. Bars de copes arran de mar, chill outs, discoteques, festes nocturnes, concerts a l’aire lliure… Són algunes de les atraccions a triar per passar una bona estona.

Gran part de l’oci nocturn de la ciutat es troba concentrat al carrer del Pecat, que és el que li ha donat reconeixement a nivell internacional.

Hi ha locals per a tots els gustos i ambients. Per exemple, al Pique Nique es poden prendre cocktails i combinats; els amants de les cerveses no es poden perdre les varietats de la taverna Tres Quarts; i per anar amb grups, el bar Arcs és ideal per prendre una copa.

Un clàssic per començar la festa nocturna de Sitges és Pachito, un local de música dance. O, si es busca un ambient més exòtic i tropical, el Coco Rico pot ser una bona alternativa.

La nit es pot continuar a una de les discoteques més reconegudes de Catalunya: l’Atlántida. Obre de juny a setembre i cada nit organitzen una festa diferent. És un local de música house situat als afores del municipi.

Una altra opció, molt semblant a l’anterior seria la discoteca Sweet Pacha, situada al port d’Aiguadolç.

La mentalitat oberta de Sitges l’ha convertit en una ciutat de referència per als turistes d’orientació homosexual a nivell mundial.

És per això que el col·lectiu gai disposa d’una gran varietat d’ofertes d’oci, concretament uns 40 hotels i 23 locals. Entre aquests hi destaquen el Pub Parrots; la discoteca Privilege, que organitza nits temàtiques i Organic, un dels clubs gais més antics de Sitges.

Les festes de Sitges

La ciutat de Sitges celebra durant tot l’any esdeveniments culturals, com festivals de teatre o cinema, que conviuen amb altres festes populars en les que destaca la gran participació dels habitants de la ciutat. El fet que moltes d’elles siguin conegudes fora de les seves fronteres té com a conseqüència que cada any hi hagi una gran afluència de visitants d’arreu del món.

Un dels esdeveniments més importants és el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Considerat el primer del seu gènera al món i un dels més importants a nivell europeu, el festival és una referència per tothom qui vulgui conèixer les últimes tendències relacionades amb el cinema fantàstic, de terror i de ciència ficció.

Organitzat per primera vegada l’any 1968, cada certamen és un aparador per on desfilen directors i actors reconeguts, tant nacionals com internacionals.

Una tradició unida al festival és la «Sitges Zombie Walk» en la que tots els participants recorren els carrers de la ciutat disfressats de zombis.

El Carnaval de Sitges

Carnaval de Sitges

El Carnaval de Sitges és un altre dels esdeveniments destacables de la vila. Es caracteritza per les impressionants i acolorides desfilades de carrosses. A la tarda es poden veure les infantils, mentre que a la nit tenen lloc les destinades als adults: la Rua de la Disbauxa i la Rua de l’Extermini.

Aquest carnaval és reconegut a gran part del planeta, és per això que una gran quantitat de mitjans de comunicació nacionals i internacionals li donen cobertura.

A l’estiu, i durant cinc dies, la ciutat organitza la Sitges Gay Pride. En aquesta celebració del col·lectiu gay, milers de persones d’arreu del món arriben a la ciutat per gaudir i participar d’un gran nombre de desfilades i concerts.

També a l’estiu, Sitges organitza el Festival Internacional de Tango en el que es realitzen activitats com classes de tango, exhibicions, nits de ball, cursos per a Dj i excursions.

I ja en el món del motor, no es pot deixar de banda el Ral·li Barcelona-Sitges. S’inicia a la plaça e Sant Jaume de Barcelona i finalitza al port d’Aiguadolç, després de recórrer els carrers de Sitges. En aquesta trobada es poden admirar autèntiques joies sobre rodes i els vestits de l’època del vehicle, tot davant del mar.

En quant a les festivitats populars, Sitges celebra dues festes majors: a finals d’agost té lloc la Festa Major de Sant Bartomeu i, un mes després, la Festa Major de Santa Tecla.

Els actes més rellevants de la primera tenen a veure amb balls de sardanes i el tradicional moixiganga, un ball típic sigetà molt antic que representa escenes de la passió de Crist. També hi són presents la desfilada de gegants i capgrossos; l’espectacle de focs artificials i la cercavila que acaba amb l’entrada del sant a l’església, un dels moments més emotius.

Els actes d’aquesta festa són pràcticament idèntics a la Festa Major de Santa Tecla, amb la diferència que és una mica més petita i amb menor afluència de públic.

Just una setmana abans de Santa Tecla, se celebra la Nit del Foc, un correfoc en el que els dimonis i les bèsties de foc, de Sitges i de les poblacions veïnes, recorre els carrers de la ciutat enmig d’un espectacle pirotècnic.

Una festivitat molt arrelada a Sitges és el Corpus, coneguda arreu del món gràcies a les catifes de flors que engalanen els carrers. Si segueixen les instruccions dels veïns els visitants poden col·laborar en la seva confecció.

També se celebra el concurs d’ornamentació floral de les façanes i l’exposició de clavells i bonsais.

El primer diumenge de juliol té lloc la festa de Campdàsens, en recordatori a una antiga celebració en la que es reunia la gent de les masies. Avui dia té lloc una missa a la Masia de Campdàsens i les actuacions de les colles bastoneres i dels grallers. A més, se serveix un esmorzar popular a base de coca y cava.

El 16 de juliol se celebra el dia de la Mare de Déu del Carme, patrona dels mariners i pescadors. En aquesta festa, que data del segle XVIII, es realitza una processó marítima que duu la imatge de la verge. Un cop arribats al cementiri, es llancen flors al mar com a símbol de protecció per als mariners devots.

El 5 d’agost és el dia de la Mare de Déu del Vinyet. Durant tota la jornada, els sigetans es reuneixen a l’ermita del Vinyet on se celebren misses i es ballen sardanes.

També es pot gaudir dels productes d’una petita fira i, quan es fa fosc, d’un espectacle de focs artificials.

A l’octubre, durant tot un cap de setmana, té lloc la Verema, una festa dedicada a aquesta activitat. El diumenge es du a terme el concurs de trepitjadors de raïm, tal i com es feia antigament. Més tard, la pubilla de Sitges es pesada en una balança i se li fa entrega l’equivalent del seu pes en ampolles de vi.

 

Platges per gaudir tot l’any

La ciutat de Sitges gaudeix de quatre quilòmetres de litoral. Aquest està dividit en disset platges, tretze de les quals compten amb la certificació ISO 14001, un reconeixement a la tasca que es fa per mantenir una bona qualitat de l’aigua, de la sorra, i dels serveis de manteniment i de socorrisme.

Sitges

Totes elles estan separades per espigons que les protegeixen de les onades i els temporals.

A més de les platges urbanes, situades al passeig marítim, a Sitges també s’hi poden trobar platges familiars, amples i de sorra fina, i petites cales.

Cadascuna disposa de lloguer de gandules, tendals, para-sols, lavabos normals i adaptats per a persones amb discapacitat, i servei de salvament i socorrisme.

Platja de les Anquines

Es tracta d’una platja artificial de 160 metres de longitud, situada davant de l’hotel Terramar. Els espigons que la delimiten la protegeixen dels temporals.

Disposa de varada d’embarcacions i rampa d’accés.

També hi està ubicada una escola de caiacs.

Platja de Terramar

Situada al barri residencial de Terramar, la platja disposa de rampa d’accés i servei de lloguer de patins d’aigua.

Té una longitud de gairebé 400 metres i quatre illetes artificials que protegeixen la sorra.

Platja de la Barra

Es tracta d’una platja gran, de 390 metres de longitud i 25 d’amplada. Compta amb quatre illetes per protegir la sorra i disposa de dues guinguetes, cadira de bany, rampa d’accés, lloguer de patins d’aigua i caiacs, i servei de massatges.

Platja de la Riera Xica

Amb una longitud de 320 metres i situada al barri residencial del Vinyet, aquesta platja disposa de dues guinguetes, lloguer de patins d’aigua i servei de massatges.

Platja de l’Estanyol

Situada al passeig marítim, davant del barri residencial del Vinyet, té una longitud de 365 metres i disposa de rampa d’accés, tres guinguetes, lloguer de patins d’aigua i servei de massatges.

Platja de la Bassa Rodona

Aquesta és una platja freqüentada principalment per la comunitat gay. Té 285 metres de llargada i disposa de lloguer de patins d’aigua i servei de massatges.

Platja de la Ribera

És una de les platges més concorregudes de Sitges, ja que es troba situada al centre del nucli urbà. Té una longitud de 280 metres i disposa de rampa d’accés, dues guinguetes, lloguer de patins d’aigua i servei de massatges. És el lloc on està ubicada l’Escola de Vela.

Platja de la Fragata

És una platja urbana, de 85 metres de longitud, situada sota l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla i molt freqüentada pels joves.

Disposa de dutxes, guingueta i rampes d’accés però no de gandules, tendals ni para-sols. És considerada una platja esportiva ja que, a més de celebrar competicions esportives i tenir xarxes de vòlei i camp de futbol, és on està ubicat el club Nàutic.

Platja de Sant Sebastià

Es tracta de la platja més freqüentada per la gent de la vila. Situada al barri mariner de Sant Sebastià, té una llargada de 205 metres i disposa de dutxes i rentapeus que funcionen amb una targeta que s’ha de demanar a la guingueta.

Platja dels Balmins

És una platja majoritàriament nudista i està formada per tres petites cales situades entre el port d’Aiguadolç i el nucli urbà. Disposa de servei de massatges, de dutxes i rentapeus que funcionen amb targeta (que cal demanar a la guingueta).

Platja d’Aiguadolç

Situada a l’est del port d’Aiguadolç i amb 145 metres de longitud, aquesta platja disposa de rampa d’accés, lloguer de patins i servei de massatges.

Platja del Garraf

Situada al nucli urbà del Garraf, es coneguda per les casetes de bany de colors que es troben a peu de platja.

Compta amb 380 metres de longitud i disposa de dues guinguetes, rampes d’accés i lloguer de patins d’aigua i caiacs.

Platja de les Botigues de Sitges

Situada al nucli urbà de les Botigues, aquesta és la més gran de les platges de Sitges.

Limita amb la platja de Castelldefels i té una longitud de 1415 metres i 100 d’amplada.

Totes aquestes són les platges que han estat guardonades amb el certificat ISO 14001 i el distintiu de qualitat turística SICTED (excepte en el cas de la platja dels Balmins, que només posseeix el primer).

Cap de Grills

És una platja urbana, de pedres rodones, que es troba situada davant del camp de golf. Fa uns 300 metres de llargada i té una baixa ocupació.

Platja de la Desenrocada

És una platja naturista de difícil accés a la que s’arriba passant per sota de les vies del tren.

Platja de l’Home Mort

Platja naturista, de 110 metres de llargada, envoltada de penya-segats. S’hi accedeix passant per sota de les vies del tren.

Platja de Cala Morisca

Platja naturista, de 140 metres de longitud, situada entre penya-segats. Disposa d’un restaurant.

Platja de Cala Ginest

Es tracta d’una platja petita situada dins el Port Ginesta, el port esportiu amb més amarratges de Catalunya.

 

Patrimoni històric i cultural

El municipi de Sitges conté tot un seguit de monuments, esglésies, cases i museus que són testimonis del passat de la ciutat i expliquen la seva història.

Església de Sant Bartomeu i Santa Tecla

Sitges

Edificat a dalt d’un turó, aquest temple d’estil barroc constitueix una de les imatges més emblemàtiques de la ciutat. Ocupa l’espai de les dues esglésies anteriors, la romana i la gòtica.

La construcció de l’edifici va acabar l’any 1672 però, en anys posteriors, va patir diverses modificacions. El 1674 es va afegir un segon campanar, mentre que el rellotge i les campanes, així com la capella del Santíssim daten del segle XIX.

L’església conserva un orgue del segle XVII, diversos retaules barrocs (el de la Verge dels Dolors, el de Sant Telm, el de la Immaculada Concepció o el de Sant Pere) i un de renaixentista (el retaule del Roser).

Al temple també es poden trobar dos sepulcres gòtics que contenen les restes de Bernat de Fonollar, Galceran de Ribes i Galceran de Pacs.

Ermita de la Trinitat

Construïda sobre la muntanya que forma la Punta de la Ferrosa, presenta unes vistes espectaculars que abasten des de la desembocadura del riu Llobregat fins al cap de Salou.

Hi ha documents que la situen a mitjans del segle XIV i, segons la tradició, va ser construïda perquè a la zona es va trobar una creu amb la imatge de la Trinitat.

Al segle XVIII el sostre es va esfondrar, per això la seva arquitectura és més moderna i inclou detalls modernistes.

Castell de Garraf

Conegut com «el castellet», la seva construcció data del segle XII. Sembla que disposava d’una torre de defensa però avui dia només es conserven les restes de l’edifici.

Circuit de Sitges-Terramar

Circuit de carreres inaugurat l’any 1923 i que va deixar de funcionar als anys 50. Va acollir el Primer Gran Premi d’Espanya. Actualment es fan visites guiades i es poden contractar voltes al circuit amb Ferraris o Porsches.

Palau Maricel

Sitges

Es tracta d’un palau de principis del segle XX, situat al centre històric de Sitges. En ell se celebren casaments, congressos i concerts.

El multimilionari americà Charles Deering va comprar l’antic hospital de Sant Joan i el va transformar, amb l’ajuda de l’enginyer, pintor i decorador Miquel Utrillo, en la seva vivenda particular. També va comprar les cases de pescadors del voltant per convertir-les en un palau amb sales de festes i per tenir un lloc on col·locar les seves obres d’art que incloïen pintures, escultures, mobiliari, mosaics, llibres i tapissos.

Deering va construir un pas elevat que unia el palau amb casa seva. De tot el conjunt, cal destacar la Sala Blava, la Sala de Vaixells i la Sala d’Or, que conté una gran xemeneia d’alabastre blanc.

Museu Maricel

Situat al costat del Palau Maricel, al costat del mar, va ser inaugurat l’any 1970 i conté més de tres mil peces d’art. Entre elles es poden admirar murals romànics, pintures gòtiques, talles i retaules renaixentistes, escultures modernistes i noucentistes, ceràmiques, porcellanes, pintures, mobles i orfebreria litúrgica.

Des de 1995, el museu acull la Col·lecció de l’Art de la vila de Sitges i la Col·lecció de la Marineria. La primera inclou una cinquantena d’obres d’artistes sitgetans dels segles XIX i XX. La segona, que pertanyia a Emerencià Roig i Raventós, mostra un conjunt de mapes, miniatures i maquetes de vaixells, instruments nàutics i aparells de pesca que s’utilitzaven antigament a les costes catalanes.

Museu Romàntic Can Llopis

Situat en un edifici neoclàssic del segle XVIII, el museu deu el seu nom al primer propietari de la casa: Manuel Llopis i Falç, membre d’una de les famílies més importants de Sitges.

A mitjans del segle XX es va obrir al públic com a museu. Presenta una decoració característica del romanticisme i mostra com es vivia durant els segles XVIII I XIX. De la casa original es conserva l’estructura i la decoració dels murs.

La segona planta acull la Col·lecció de Nines de Lola Anglada des de 1961.

Museu Cau Ferrat

Aquest és un museu biogràfic, creat a la casa del pintor i escriptor Santigo Rusiñol. Per aquest racó hi van passar els poetes, pintors, músics i escriptors més importants del segle XIX, portant a Catalunya les tendències europees més innovadores en l’àmbit artístic.

El museu exhibeix col·leccions relacionades amb Rusiñol i el modernisme. Entre elles hi destaquen la de ferro (amb obres de forja que daten del segle XIV), la de vidre (que conté mostres medievals i dels segles XVI a XVIII), la de ceràmica i la de pintura i dibuix (amb obres de Picasso, Ramon Casas o Miquel Utrillo, entre altres).

 

La gastronomia de sitges: tradició a peu de platja

La gastronomia de Sitges és una fusió entre la història i la geografia. Com antic poble mariner, la seva cuina està íntimament lligada al mar i els seus plats en són un reflex: peixos, arrossos i fideuades formen part dels ingredients principals. Tot i així, i degut a la proximitat de la ciutat amb el massís del Garraf, els productes d’interior també hi són molt presents.

L’exemple més característic és l’arròs a la sitgetana, un plat que data del segle XVII i en el que les gambes i les cloïsses es barregen amb les salsitxes.

Arròs a la sitgetana

Un altre dels plats típics de la zona és el xató. La recepta original d’aquesta amanida es prepara amb escarola, tonyina, seitons i bacallà dessalat i esqueixat. Tot plegat s’acompanya amb una salsa elaborada amb ametlles, avellanes, pa fregit, bitxo i nyores.

I per postres, les escumes, unes pastes elaborades al forn amb clara d’ou, sucre i ametlles marcona.

Durant l’any el Club de Tast (associació gastronòmica formada per diversos restaurants de la ciutat) organitza tres festes gastronòmiques:

  1. Jornades Gastronòmiques de l’Arròs. Tenen lloc durant el mes de maig i el seu objectiu és donar a conèixer els diferents establiments participants i els seus plats. Els clients poden assaborir menús especials creats a base de l’ ingredient protagonista: l’arròs.
  2. Tasta Sitges. Durant el mes d’octubre, s’organitza una ruta de racions per diversos restaurants de la ciutat. Cada establiment escull un plat diferent al de la resta i n’ofereix un tast de mitja ració als clients, sempre acompanyat d’una copa de vi o cava. A cada parada, el client aconseguirà un segell i, quan en tingui quatre, podrà participar en el sorteig d’un premi.
  3. OctopuSitges. Al mes de juny els protagonistes de la cuina són el pop, la sípia i el calamar. Els membres del Club elaboren receptes especials amb aquests productes del mar, on destaca la qualitat i la creativitat. Els clients poden tastar les diferents creacions mitjançant un circuit gastronòmic a través dels restaurants participants.

Els plats es poden assaborir en format tastet (mitja ració) i van acompanyats per una copa de vi o de cava.

El vi també és un producte molt preuat a Sitges. De fet, la ciutat es troba en una de les zones vinícoles més importants d’Europa: el Penedès. És per això que el municipi gaudeix d’una extensa selecció de vins de qualitat, ideals per acompanyar cada plat.

Cal destacar la Malvasia de Sitges, un vi dolç de denominació d’origen elaborat amb la varietat de raïm blanc anomenat malvasia i que ja es cultivava a la plana de Sitges durant l’edat mitjana.

 

On menjar a Sitges

La ciutat de Sitges gaudeix d’una àmplia oferta gastronòmica que s’adapta a gairebé qualsevol paladar. La majoria dels seus restaurants es dediquen a la cuina mediterrània. Són establiments que, treballant amb les receptes més antigues i tradicionals, han tingut molta cura dels detalls i de la qualitat dels productes per aconseguir crear plats originals i innovadors.

És per aquest motiu que la cuina sigetana es reconeguda a nivell mundial, mentre que Sitges es considerada la capital gastronòmica del Garraf.

 

Veure restaurants a Sitges

 

On dormir a Sitges

Sitges ofereix als seus visitants una extensa varietat d’allotjaments adaptables a qualsevol pressupost, necessitat o preferència. Hotels, pensions i hostals, càmpings i torres de luxe formen part de l’oferta hotelera de la ciutat.

Aquests són alguns dels seus hotels.

Hotel Capri

L’Hotel Capri es troba a 100 metres de la platja i molt a prop del Port d’Aiguadolç i del club de golf Terramar. L’exterior de les instal·lacions compten amb jardins mediterranis i piscina. Al terrat també hi ha una terrassa amb jardí, ideal per relaxar-se i contemplar el paisatge marítim. Totes les habitacions estan equipades amb climatització, mini bar i bany amb assecador de cabell.

Hotel Galeón

Situat al centre de la ciutat i envoltat de discoteques, restaurants i centres comercials, l’hotel Galeón ofereix piscina exterior, jacuzzi i un gran restaurant de cuina local.

Totes les habitacions disposen de terrassa amb vistes al mar o al nucli urbà. Les catalogades com a estàndard estan situades a l’edifici principal, mentre que les superiors es troben a l’edifici annex, que destaca per la banyera d’hidromassatge que té al terrat.

Hotel Terramar

L’hotel Terramar està situat al passeig marítim de Sitges i ofereix diversos espais per a l’oci i la gastronomia, com són un club de platja privat i els quatre restaurants temàtics: l’Arrosseria, la Marisqueria, la Barbacoa i la Tortilleria.

A més, l’establiment disposa de piscina a l’aire lliure, bars, discoteca i zona chill out.

Totes les habitacions són àmplies, lluminoses i tenen terra de moqueta.

Hotel Platjador

Just al centre del passeig marítim de Sitges es troba l’hotel Platjador. L’establiment compta amb un bar a la terrassa, des d’on es tenen unes magnífiques vistes del mar, wifi gratuïta i un restaurant per gaudir dels guisats tradicionals de la cuina mediterrània.

Les habitacions disposen de climatització, bany amb dutxa d’hidromassatge, televisor de 32 polzades i joc de cafè i te.

Hotel Subur Marítim

A 800 metres del centre de Sitges es troba el Subur Marítim, un hotel que disposa de sales equipades per organitzar conferències o altres esdeveniments, tals com casaments i comunions. A les instal·lacions es pot gaudir de la piscina exterior, dels aperitius del bar i dels àpats de la cuina catalana que ofereix el seu restaurant, situat en una torre que data de principis del segle XX.

La majoria d’habitacions tenen vistes al mar i disposen de terrassa i mini bar.

Hotel Estela Barcelona

Conegut com l’Hotel de l’Art, l’Estela Barcelona està decorat amb pintures i murals dels diferents artistes que l’han visitat. Inclús acull exposicions d’art. Als jardins, per la seva banda, es poden admirar diverses escultures.

L’hotel compta amb piscina exterior, un restaurant i sales per reunions i banquets.

Les habitacions també inclouen obres d’art i tenen vistes al mar.

Hotel Medium Sitges Park

L’hotel Medium Sitges Park està situat en un edifici modernista de finals del segle XIX, al centre de la ciutat. Les instal·lacions compten amb piscina exterior, solàrium, bar amb terrassa i restaurant de cuina avantguardista.

Les habitacions destaquen per la lluminositat que aporta el mobiliari blanc amb el que estan equipades. Disposen de climatització, mini bar i bany complet.

Hotel San Sebastián Playa

Situat a la platja de San Sebastià, l’hotel San Sebastián compta amb terrassa, piscina exterior, centre de fitness i zona de massatges.

El seu restaurant, La Pepa del Mar, ofereix plats de la cuina mediterrània, entre els que destaquen els elaborats amb arròs.

Les habitacions disposen de balcó, aire condicionat, bany i connexió wifi gratuïta.

Hotel El Xalet

A deu minuts de la platja, El Xalet és un establiment ubicat en un edifici modernista del segle XIX que encara conserva les vidrieres i el terra de mosaic. Aquest petit hotel disposa de dotze habitacions decorades amb mobles antics que compten amb bany i televisor de pantalla plana.

A l’hotel es pot trobar una piscina exterior, bar de còctels i restaurant.

Hotel Calipolis

Situat a peu de platja, l’hotel Calipolis disposa de terrassa amb carta de tapes i còctels, restaurant, gimnàs amb màquines de fitness, piscina exterior i discoteca.

Durant l’esmorzar, el local ofereix un show cooking.

Les habitacions compten amb aire condicionat, bany privat amb assecador de cabell i televisor de pantalla plana.

 

Com arribar a Sitges

Si es va amb cotxe des de Barcelona, tant de la ciutat com de l’aeroport, s’ha d’agafar l’autopista C-32 (amb peatge) o la C-31. Totes dues condueixen directament a Sitges.

Des de l’aeroport de Reus l’autopista A-2 porta fins l’A-7 (de peatge), des de la qual hi ha una sortida per agafar la C-32.

Des de Girona s’han de seguir les indicacions de l’autopista A-7, direcció Barcelona, fins arribar a Granollers. Allà s’agafa la C-33, després la C-58 direcció Aeroport i, finalmant, la C-32 fins a Sitges.

Per arribar des de altres parts d’Espanya, com Madrid, Lleida o Saragossa, s’ha de conduir per la AP-2 direcció Barcelona, després continuar per la AP-7 direcció Tarragona i uns 8 km més tard, agafar la C-32.

Als aeroports de Barcelona, Tarragona i Girona hi ha parades d’autobús i taxi amb els que també es poden fer els mateixos recorreguts.

Existeix una bona combinació de trens per arribar a Sitges des de qualsevol punt.

Les estacions de França, Passeig de Gràcia i Sants, de Barcelona compten amb la línia R2 de rodalies. Des de l’aeroport, en canvi, s’ha de fer transbord a l’estació El Prat de Llobregat per agafar un dels trens que surten cada mitja hora.

A l’aeroport de Reus no hi ha estació de tren. Per tant, s’ha d’anar a l’estació de Reus mitjançant un autobús o un taxi i agafar un tren fins a Sant Vicenç de Calders. Des d’allà la línia R2 porta directament a Sitges.

Si es fa el trajecte amb AVE des de altres punts de la península, el millor és viatjar fins a Barcelona-Sants, ja que l’estació Camp de Tarragona no té correspondència amb els serveis de rodalies.

Finalment, Sitges també es pot arribar amb vaixell, prèvia comunicació per ràdio amb qualsevol dels tres ports esportius de la ciutat.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button