La SegarraCiutats i poblesLleida

Les Oluges

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Les Oluges és un municipi de la comarca de la Segarra, a Lleida. Està situat al nord-est de Cervera, a banda i banda de la vall alta de la ribera del Riu Sió. Dos afluents més reguen el terme: els torrents de Malacara i de Vergós.

El poble, d’origen medieval, es troba dalt d’un turó enmig de les planes. La principal activitat econòmica és l’agricultura a base els conreus de secà. Predominen l’ordi i el blat, seguits per les oliveres, els ametllers i la vinya, de gran importància abans de l’arribada de la fil·loxera. La complementen la ramaderia i l’avicultura, i més recentment, el turisme.

De la seva història encara romanen i es poden visitar el Castell de l’Oluja Alta, del segle XI, que pertanyia al comtat de Berga, i la Torre de defensa d’Oluges.
Quant als edificis de culte, l’església de l’Assumpció d’estil barroc del segle XIII i una capella de Sant Salvador, del segle XI.

A uns 3,5 km es troba el majestuós castell de Montfalcó Murallat, un exemple de vila closa medieval que encara conserva les altes muralles de vuit metres, una dotzena de cases adossades a la fortificació i amb un únic portal d’entrada al recinte.

A uns 4 km es troba el poble de Santa Fe, que també havia sigut una vila emmurallada. S’hi poden veure antic castell de Santa Fe i l’església romànica de Sant Pere.

Pels entorns, es poden fer diverses rutes a peu o en bicicleta, així com visites gastronòmiques o de vinicultura.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button