BarcelonaBaix LlobregatD'interès turísticUncategorized @ca

Catalunya en miniatura, cultura i aventura al mateix espai

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Catalunya en Miniatura és un parc temàtic creat amb les maquetes, a escala 1:25, dels edificis i monuments més característics de les terres catalanes. Dels catorze parcs de miniatures d’Europa, aquest és el més gran. Es va inaugurar l’any 1983 al municipi de Torrelles de Llobregat, a la comarca del Baix Llobregat i ha estat declarat d’interès Turístic Nacional.

Per construir cada maqueta, s’utilitzen els plànols de cada edifici a escala i fotografies molt detallades. Els maquetistes inicien l’edificació amb l’estructura que aguantarà cada miniatura. Les portes i finestres es fan amb poliuretà, que s’injecta en motlles de silicona per obtenir la forma desitjada. Un cop construïda la façana, es posen les cornises, les balustrades i les baranes. I, finalment, la part superior de cada edifici o monument. Després es pinten amb pintures resistents als canvis atmosfèrics i de temperatura, es col·loquen sobre una cimentació de paret de totxos i se situen els elements decoratius. Val a dir que cada maqueta té il·luminació pròpia.

La província de Barcelona és la que presenta més monuments, alguns tan emblemàtics com la Sagrada Família, la Pedrera, la Catedral, el Palau de la Generalitat, el port, el parc d’atraccions Tibidabo, l’estació de França, el Camp Nou, les muntanyes de Montserrat i el seu telefèric, les caves Codorniu, el far de Calella, el castell de Cardona, el monument a Colón i el poble de Rupit, entre un total de quaranta-vuit maquetes.

Girona, amb setze maquetes, està representada, entre altres, per la catedral de Santa Maria, el monestir de Ripoll, el pont medieval de Besalú, el conjunt arquitectònic de Sant Pere de Rodes, la Torre Galatea del Museu Dalí de Figueres, el llac de Banyoles i la Costa Brava i les seves platges.

Amb unes vint-i-dues miniatures, a la província de Lleida es pot contemplar el conjunt arquitectònic de la Vall de Boí, la catedral de la Seu Vella de Lleida, el monestir de Vallbona de les Monges, la universitat de Cervera, l’estació d’esquí del Port del Compte o el castell de la Floresta.

Amb més de vint-i-vuit maquetes, a Tarragona destaca sobretot el seu patrimoni romà (l’aqüeducte de les Farreres, l’Arc de Barà o el Passeig Arqueològic) però també hi són exposades la catedral de Santa Tecla, el monestir de Santes Creus, el monestir de Poblet, el castell de Calafell, el pont d’Amposta o la Costa Daurada.

Entre les maquetes també hi ha una representació de la catedral de Santa Maria de Palma de Mallorca, i d’obres de Gaudí que es troben a altres ciutats d’Espanya. És el cas de la Casa Botines (Lleó), l’edifici el Capricho (Comillas) i el Palau Episcopal d’Astorga.

Però Catalunya en Miniatura és molt més que un parc temàtic cultural. El recinte està pensat per aprendre i divertir-se en família. És per això que el visitant també pot gaudir de l’experiència del Bosc Animat. Es tracta d’un parc d’aventura vertical situat en una zona boscosa que compta amb quatre circuits i un total seixanta-sis activitats repartides entre els arbres. Penjar-se de tirolines, fer escalada, passar per ponts penjants i pujar o baixar per escales de troncs en són algunes. Cada circuit presenta un nivell de dificultat diferent que posa a proba les habilitats tant de petits com de grans.

El parc temàtic disposa dels serveis necessaris per passar un bon dia en família. Un bar restaurant amb terrassa, una zona de pícnic on està permesa l’entrada de menjar i begudes; un espai infantil amb tobogans i gronxadors per els més petits de la casa; un escenari a l’aire lliure amb capacitat per a quatre-centes persones, on tenen lloc xerrades i representacions; un trenet que mostra una vista panoràmica del circuit de maquetes; i una botiga de records.

La versatilitat de Catalunya en Miniatura s’estén més enllà del turisme familiar. El recinte està preparat per celebrar qualsevol tipus d’esdeveniment per a grups. Els dos salons, junt amb la zona de pícnic, acullen còctels, presentacions, sopars de gala, sopars d’empresa, reunions familiars o d’amics, comunions, casaments i aniversaris. En aquest sentit, les instal·lacions compten amb l’espai Doraemon, un mòdul privat dissenyat perquè els més petits celebrin un dia ben especial.

Situat a una mitja hora de la ciutat de Barcelona, Catalunya en Miniatura és un espai únic que combina cultura i aventura amb un rere fons natural privilegiat.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button