AndorraParatges naturalsUncategorized @ca

Vallnord, dues estacions en una

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

De la unió de les dues estacions d’esquí de les valls d’Andorra, Pal-Arinsal i Ordino-Arcalís, neix la marca Vallnord. Es practica esquí alpí al Principat des de l’any 2004. Ambdues estacions no estan unides físicament, però van sumar instal·lacions, serveis i activitats per arribar a ser una de les destinacions de neu més completes dels Pirineus.

Vallnord té un total de 93 km repartits en 66 pistes que acullen una capacitat de 38.480 persones per hora. Tot i aquesta unió produïda entre estacions, no tenen connexió directa per circuit, però sí per telefèric. D’aquesta manera, centenars d’esquiadors, snowboarders, familiars i amics gaudeixen de les dues pistes i dels serveis que ofereixen.

Pal-Arinsal, com indica el seu nom, es forma de dos sectors: el sector Pal i el sector Arinsal. Té un llarg de 63 km esquiables i cinc circuits d’esquí de muntanya. L’altra pista, Ordino-Arcalís, es caracteritza per una peculiar i pronunciada ascensió que s’utilitza habitualment per a celebrar el final de l’etapa de grans proves de ciclisme internacional. Disposa de 30 km i quatre circuits d’esquí de muntanya.

L’any 2016, Vallnord ha estat reconeguda com a millor estació d’esquí d’Andorra en els World Ski Awards. S’han celebrat quatre edicions de les quals la marca ha guanyat tres vegades, els anys 2013, 2014 i, finalment, 2016.

L’organització territorial d’Andorra s’estructura en set parròquies territorials de les quals destaca La Massana. En ella es pot gaudir de la natura i de l’esquí, ja que és el seu esport estrella. Està presidida pel pic més alt del Principat d’Andorra, el Comapedrosa, que aconsegueix un màxim de 2.942 metres d’altura.

A La Massana no només es pot practicar esquí, sinó que també disposa d’altres activitats com raquetes de neu, snowbikes i, com a novetat, passejos a cavall. Un cop la neu es fon, es practiquen excursions al Parc Natural Comunal dels Valls de Comapedrosa, una experiència que dóna l’oportunitat de conèixer la flora i la fauna que habiten en aquesta zona.

La cuina de muntanya permet que els visitants de Vallnord gaudeixin de la gastronomia típica de la zona. Predomina la carn de porc, les aus, la caça, els bolets i les verdures i es pot tastar en diferents restaurants i comerços que es troben instal·lats pels voltants.

Les innovadores instal·lacions d’ambdues estacions d’esquí permeten que l’experiència de practicar qualsevol activitat o esport d’hivern sigui immillorable. Disposen de 300 canyons de neu artificial que mantenen el recinte en bones condicions i una gran quantitat de telecadires, teleesquís i cintes transportadores que faciliten els accessos.

Vallnord celebra diferents esdeveniments relacionats amb el món dels esports de neu com són el Freeride World Tour i el Trofeu Borrufa, a Ordino-Arcalís; i la Copa del Món Font Blanca, a ambdues pistes.

Com la majoria d’estacions d’esquí, Vallnord disposa a les seves dues zones d’un espai per a nens. S’ofereix un servei de guarderia i també un petit recinte en el qual els més petits podran gaudir de la neu, dels esports i divertir-se tant com ho fan els seus familiars. Gaudir d’un dia a Vallnord és aprendre a apreciar tant l’hivern com les activitats que aquesta gèlida època de l’any ofereix.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button