Tarragona

Querol

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Al marge esquerre del riu Gaià, a la comarca de l’Alt Camp (Tarragona), trobem al municipi de Querol. Està situat al vessant d’un turó de 565 metres d’altitud.

El terme municipal, del que Querol n’és el cap de municipi, també comprèn les poblacions de Montagut, Esblada, Bonany, Albereda i Valldossera, a més de les restes dels castells de Pinyana i Saburella.

Una de les visites imprescindibles del poble és el castell. Està documentat des del segle V i només conserva alguns elements com restes de murs, arcs i torres circulars. Però, malgrat el seu estat, ofereix unes vistes úniques d’aquest territori muntanyós en què predominen les vinyes i els ametllers.

A la part alta de Querol es pot visitar l’església de Santa Maria. Es tracta d’un petit edifici d’època medieval que ha patit diverses modificacions al llarg del temps, una circumstància que es reflecteix en la seva arquitectura. Consta d’una sola nau i un campanar de planta quadrada.

El municipi té un bon nombre de camins per recórrer a peu o en bicicleta i que ens ajuden a descobrir un bon grapat de torres de guaita disseminades per la zona.

Querol és famós pels seus arbres monumentals. Un d’ells, amb una edat aproximada de 4.000 anys, és l’alzina de la casa nova de Bonany, amb un tronc de gairebé quatre metres de diàmetre i més de 13 d’alçada. L’altre és el Pi de les Quatre Soques, un impressionant exemplar que es divideix en quatre branques, o canons, que s’enfilen fins als 20 metres.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button