BarcelonaOsonaParatges naturals

Pantà de Sau

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Dins de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, hi ha l’extens Pantà de Sau. Envoltat de muntanyes i una preciosa fauna i flora.

El Pantà de Sau és un embassament del riu Ter, sorgit per la presa de Vilanova de Sau, a la comarca d’Osona. Aquest pantà engloba la serralada de les Guilleries, i s’estén per Vilanova de Sau, les Masies de Rosa, l’Esquirol i Tavertet.

Té una llargada de 17 km i 3 km d’amplada i obté una capacitat màxima de 177 hm³.

A més, una de les seves característiques pel qual és conegut és pel poble submergit que hi ha en les seves aigües. El pantà va ser construït, l’any 1949, sobre el poble de Sant Romà de Sau i quan baixa el nivell de l’aigua es pot observar l’església romànica del segle XI.

 

Pantà de Sau

 

És l’església més antiga del món conservada dins l’aigua, així confirmat en el llibre de registres de rècords mundials Official World Record.

Què fer

Aquesta zona natural deixa l’opció de realitzar diversos esports i conèixer-ho de diferent manera.

Les activitats més comunes són els esports nàutics. Entre elles destaquen fer caiac, pàdel, surf o rem. Encara que també ofereixen vela o esquí aquàtic. Totes aquestes opcions t’ofereixen endinsar-te en el pantà per conèixer els seus racons i veure de més a prop l’església mig submergida de Sant Romà de Sau.

Així mateix, una altra activitat amb molta demanada és el senderisme. Rodejant el pantà trobaràs l’opció de fer diferents rutes que a la vegada et portaran a observar la flora i fauna que l’envolta. Les rutes més transitades són al Morro de l’Abella o al Puig del Far.

A més, fent les rutes pots atansar-te i conèixer els pobles voltants, com Tavertet.

On menjar

A la vora del pantà trobaràs una àrea de pícnic amb barbacoes, taules i un parc infantil. A més, també hi ha el restaurant del Club Nàutic. Si no, també tens l’opció d’atansar-te al poble de Vilanova de Sau i degustar el seu menjar. Pots trobar més restaurants de Vilanova de Sau a Guiacat.

On dormir

Si vols dormir proper al pantà de Sau, la millor opció és anar a l’àrea de caravanes a Vernets de Ca la Marta.  (Vilanova de Sau). Encara que no molt més lluny, trobaràs el poble de Vilanova de Sau on podràs allotjar-te en algun hostal, hotel o casa rural.

Com arribar-hi

Per accedir en cotxe. Des de Girona hauràs d’anar a buscar la C-25 cap a Vic. Des de Lleida hauràs d’agafar la A-2, fins a Cervera, i d’allí incorporar-te a la C-25 fins passat Vic. Des de Barcelona agafar la C-33 i, vora Montmeló, incorporar-se a la C-17. Des de Tarragona agafar l’AP-7 fins a Montmeló, i també incorporar-se a la C-17. Seguint això, a la vora de Vic, hauràs de buscar la carretera cap a Vilanova de Sau, per l’N-141 d.

En autobús trobaràs el trajecte fins al poble de Vilanova de Sau des de Vic.

En tren trobaràs l’estació més propera a Vic. Tot i això, Barcelona és l’única capital que ofereix tren directe amb el R3, d’Hospitalet a la Tor De Querol. Així que des de les altres províncies s’hauria de fer transbord a Barcelona per accedir a aquest trajecte.

També, si arribes en avió, els aeroports més propers són l’aeroport de Girona (1 h) i l’aeroport de Barcelona (1-2 h).

COM ARRIBAR-HI

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button