BarcelonaMaresme

Tordera

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

El municipi més gran de la comarca del Maresme està situat a mig camí entre el mar i la muntanya, molt a prop de ciutats tan importants com Barcelona (a una hora) i Girona (a 40 minuts).

Tot i que en deu minuts s’arriba a la costa, l’entorn natural de Tordera manté la població allunyada del turisme de masses. D’una banda, trobem al Parc Natural del Montnegre i Corredor, i de l’altra, una zona d’aiguamolls allunyada del mar i formada per la desembocadura del Tordera, el riu que travessa el municipi.

Habitada pels ibers i després pels romans, a la població encara es poden contemplar les restes d’un aqüeducte, el de Sant Pere de Riu, també conegut com a Pont del Diable.

Ja d’època medieval, Tordera conté diversos edificis d’estil romànic. El més rellevant és l’església de Sant Esteve, construïda al segle XI. A la part superior s’observa un canvi d’estil, el gòtic, que es va afegir cinc-cents anys després. A partir d’aquí, el temple va patir moltes més reformes. Per això només la façana lateral i el campanar són romànics.

Altres exemples de la mateixa època, però fora del nucli urbà, són l’ermita de Sant Vicenç i la Canònica de Santa Maria de Roca-Rossa, un monestir edificat a la muntanya, en mig d’un bosc, que durant molt de temps es va mantenir aïllat de la civilització i que ja no es troba en bon estat de conservació.

Els habitants de Tordera visiten amb freqüència el parc Prudenci Bertrana, un gran espai verd per desconnectar tot passejant, gaudir d’un pícnic o practicar esport. També és el lloc on habitualment se celebren fires i activitats culturals.

A l’entorn natural de Tordera existeix la possibilitat de realitzar diverses rutes de senderisme i de BTT, descobrint petites ermites, les restes de dòlmens i d’un poblat iber o relaxar-se amb el tranquil paisatge de ribera que ofereix el riu.

A Hortsavinyà, un poblet que pertany a Tordera, es pot visitar l’església barroca de Sant Llop i el bonic paratge que l’envolta, que inclou les alzines gegants de Can Portell.

Tordera és famosa per un dels productes amb DOP (Denominació d’Origen Protegit) què es produeix el Maresme: la mongeta del ganxet, molt present a la gastronomia de la zona.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button