D'interès turísticGironaParatges naturals

Paratge de Tudela

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Dins del parc natural de Cap de Creus, hi ha un dels racons geolocalitzat més espectacular del país: el Paratge de Tudela.

El Paratge de Tudela és un punt important per la geologia catalana, i mundial, a causa de la varietat d’estructures de deformació dúctil (zones de cisalla) en roques metamòrfiques (esquistos) i en roques granítiques (pegmatites). Tot i això, aquesta zona no només és rellevant per la seva geologia, sinó també perquè és la zona del parc natural amb una gran fauna, flora i zona marítima.

En aquesta zona aquesta habilitada una ruta senyalitzada de, aproximadament, 5 km amb una dificultat baixa que surt del pàrquing de Tudela fins a la cala Culip.

A l’inici la ruta hi ha un monòlit amb una cita de Dalí , sobre aquest paratge: “Aquesta part compresa entre el Camell i l’Àguila que tu coneixes i estimes tant com jo mateix és i ha de continuar per sempre essent geologia pura, sense res que pugui mixtificar-ho; en faig qüestió de principi. És un paratge mitològic que és fet per a déus més que per a homes i cal que continuï tal com està

Aquest recorregut és perfecte per realitzar-lo amb família, ja que no n’és complicat pels més menuts i podran jugar amb la seva imaginació buscant similutds de les diverses formes geològiques que hi ha pel camí.

A més, moltes formes d’aquestes roques han inspirat a la imaginació d’artistes importants, com Dalí o Josep Pla. Les formes més conegudes, com comenta Dalí, són la d’àguila i la del camell.

Als anys 60 aquesta zona es va convertir en un complex turístic, com veuràs en fotografies al llarg del camí. Aquest espai natural va ser recuperat l’any 2004.

Per arribar, en cotxe trobaràs assenyalat un aparcament, de pagament, seguint la carretera de Caduques a Cap de Creus. Tot i això, a l’estiu aquesta carretera consta de diverses restriccions, i hi ha l’alternativa d’un autobús de Cadaqués cap a Cap de Creus amb una parada al paratge de Tudela.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button