Monuments històricsAlt EmpordàD'interès turísticGirona

El Far de punta S’Arnella

Clica per puntuar
(Vots: 1 Mitjana: 5)

El paisatge de la Costa Brava és una obra mestra de la natura, amb penya-segats majestuosos, cales idíl·liques i un mar turquesa que et captiva des del primer moment. En aquest paratge tan impressionant, un far singular s’alça amb majestuositat: el Far de Punta S’Arnella, un testimoni silenciós de l’època passada i un símbol de guia i protecció per a les embarcacions que naveguen per aquestes costes.

Situat al municipi de El Port de la Selva, a la província de Girona, el Far de Punta S’Arnella és un dels tres fars que es troben al Cap de Creus, un dels indrets més emblemàtics de la Costa Brava. Construït l’any 1850, aquest far va ser una fita important per als navegants, ja que les seves poderoses llums marquen el camí segur per a les embarcacions que s’aproximen a la costa.

La seva ubicació en una península rocosa és espectacular. Per accedir-hi, cal recórrer un camí sinuós que ofereix vistes panoràmiques de la mar i del paisatge envoltant. Arribar fins al far és una experiència única, ja que la seva presència imponent i la brisa marina et transporten a un món de calma i serenitat.

El Far de Punta S’Arnella és una torre cilíndrica de pedra que s’alça fins als 15 metres d’altura. El seu focus lluminós es troba a una alçada de 51 metres sobre el nivell del mar, el que permet que la seva llum sigui visible a una distància considerable. En els primers anys, l’encarregat del far havia de vigilar constantment la flama, que funcionava amb oli de colza, per assegurar-se que el seu raig era potent i visible en tot moment.

Amb el pas del temps, el Far de Punta S’Arnella ha sofert diverses transformacions per adaptar-se a les noves tecnologies i necessitats de navegació. Avui dia, el far funciona amb electricitat i ofereix un sistema de senyals lluminosos que guien les embarcacions de nit i en condicions meteorològiques adverses.

A més de la seva funció pràctica, el Far de Punta S’Arnella és també un lloc d’interès turístic que atrau visitants de tot el món. La seva ubicació privilegiada permet gaudir d’unes vistes panoràmiques excepcionals del mar i de la costa. A més, el far és punt de partida de rutes de senderisme que ofereixen un contacte directe amb la natura i una perspectiva única del paisatge marítim.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button