GironaLlocs religiosos

Església De Sant Esteve De Peratallada

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

El temple està situat als afores de Peratallada, una població gironina que pertany a Forallac, un municipi de la comarca del Baix Empordà.

L’església va ser construïda fora de les muralles de la vila, un fet molt poc comú a l’època.

Es tracta d’un edifici d’arquitectura romànica, de fet, hi ha documents que el situen als voltants de l’any 1202. No obstant això, va patir diverses reformes durant els segles XVI i XVII, quan es va aprofitar per construir les capelles laterals.

L’església consta de dues naus amb absis semicirculars. Destaca la porta principal amb un arc de mig punt adovellat i un senzill rosetó, així com tres mènsules que sostenien les bigues d’un pòrtic ja desaparegut I un campanar d’espadanya format per quatre arcades apuntades.

Una de les naus conserva un rosari policromat d’estil gòtic on descansen les restes de Gilabert de Cruïlles, senyor de la Baronia de Cruïlles, Peratallada i Begur, mort l’any 1348.

En un principi, les naus estaven separades per arcs de mig punt, però més tard es van eliminar per ampliar l’espai i proveir-lo de més llum. Tot i això, encara es poden veure les restes d’un d’aquests arcs.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button