BarcelonésBarcelonésDe interés culturalDe interés cultural

Museo Picasso Barcelona, descubre los inicios del artista

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Un dels museus més importants de Barcelona és el Museu Picasso. Aquest museu és el centre de referència per conèixer de manera minuciosa l’obra de Picasso durant els seus anys de formació ja que la col·lecció permanent consta de més de 4.000 obres que l’artista va crear durant la seva joventut. Al museu també s’hi pot trobar una important la col·lecció de retrats que Picasso va fer d’ell mateix durant l’Època Blava, una col·lecció de gravats i la peculiar sèrie de 58 obres basades en Las Meninas de Velázquez. Entre les obres més importants del Museu Picasso de Barcelona destaquen Home amb boina, Retrat de la tia Pepa, Ciència i caritat, El divan, La dona de la còfia i L’abraçada.

El Museu Picasso va sorgir gràcies a Jaume Sabartés, secretari i amic personal de Picasso, que va animar a l’artista a crear una pinacoteca on exhibir algunes de les seves obres a Barcelona, la ciutat que el va acollir durant molts anys i on havia pintat algunes de les seves obres més importants. El 1963, aquesta idea es va materialitzar i es va construir el Museu Picasso a Barcelona, la ciutat on Picasso va consolidar la seva formació i on va començar a desenvolupar les idees que van estimular el seu pas cap a la modernitat. Les primeres obres que es van exposar al Museu Picasso van ser un recull de quadres que Sabartés va cedir al Museu per tal que tothom pogués gaudir de l’art del seu gran amic. El 1968, després de la mort de Sabartés, Picasso va entregar al Museu la seva sèrie d’obres sobre Las Meninas i, amb el pas dels anys, va anar entregant moltes altres de les seves obres.

El Museu Picasso, ubicat al carrer de Montcada, està composat per 5 grans palaus d’estil gòtic civil català que daten dels segles XIII-XIV. Les obres de Picasso es poden observar en diverses sales i estan ordenades cronològicament per lat que el visitant pugui apreciar l’evolució de l’obra de l’artista malagueny. Els palaus que formen el Museu Picasso es troben al voltant d’un gran pati i tenen accés a la planta noble per unes escales exteriors. Alguns d’aquests palaus s’han reformat però encara hi ha zones originals del segle XIX. Els palaus són: el Palau Aguilar, el Palau Finestres, el Palau del Baró de Castellet, el Palau Meca i Casa Mauri.

A la tercera planta del Palau Aguilar hi ha una biblioteca pública i gratuïta on s’hi pot trobar un fons documental de més de 6.000 obres basades en la vida i l’obra de Picasso i el seu context històric. Hi ha també un recull de revistes d’avantguardisme català de principis del segle XX i una col·lecció de llibres d’accés restringit amb il·lustracions de Picasso i d’altres artistes molt coneguts. Per a accedir a la biblioteca, però, s’ha de concretar una visita prèviament.

El Museu Picasso ofereix una gran varietat d’activitats formatives i activitats d’oci per a tot tipus de públic, ja siguin famílies o centres educatius. A part de visites organitzades per a adults o dinamitzades per a alumnes de diferents nivells educatius, el Museu organitza conferències i seminaris en col·laboració amb altres institucions com la UOC o la Universitat Pompeu Fabra.

Per visitar el Museu Picasso es pot optar ver visites comentades per a visitants individuals a la col·lecció permanent i a l’exposició temporal. A més, per 5€ es pot comprar una audioguia multimèdia que permet entendre millor el significat i el context de les obres més destacades de la col·lecció permanent. El Museu Picasso es pot visitar de manera gratuïta el primer diumenge de cada mes. El preu de l’entrada general és d’ 11€, la entrada reduïda val 7€ i els nens tenen entrada gratuïta.

La gran part de les obres del Museu pertanyen al període entre 1890 i 1917 i la col·lecció té obres molt importants de les primeres etapes de la vida de l’artista. La col·lecció de gravats i litografies comprèn el període entre 1962 i 1982 i inclou un recull de peces de ceràmica que la vídua de Picasso va entregar al Museu després de la mort de l’artista. En l’actualitat, el Museu ha habilitat una visita on-line a la col·lecció permanent i es pot consultar una part del fons del Museu per internet.

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba