Monuments històricsBagesBarcelona

Castell de Talamanca

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

El Castell de Talamanca és una construcció que ha format part de moments històrics i, actualment, és un element de referència de la zona.

Aquest castell és una obra declarada bé cultural d’interès nacional.

Història

La primera notícia que es té sobre el castell fou l’any 967, en una escriptura sobre una donació al monestir de Sant Benet de Bages. Més endavant, del segle XII al XVIII, el castell va ser de la família Talamanca.

A causa d’aquesta família se li va donar el nom tant al castell com al poble.

L’any 1714, en la batalla de Talamanca, es va dur a terme la darrera victòria de l’exèrcit català en la guerra de Successió. Així, el castell va ser un punt de partida molt important de la victòria catalana.

Per aquest motiu, acabada la guerra de Successió, Felip V va ordenar que diversos castells fossin enderrocats i entre ells hi havia el castell de Talamanca. Tot i això, al segle XVIII el castell va ser reconstruït.

Del castell original només es conserva la torre i una part de la muralla

Actualitat

  • El castell està tancat fins a nou avís

En el seu interior es poden fer visites que et permeten descobrir les 8 tombes antropomòrfiques dels segles IX i X. A més, en una de les seves sales hi ha el Centre d’Interpretació de la Batalla de Talamanca i la guerra de Successió.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button