BarcelonaBarcelonèsD'interès turísticUncategorized @ca

Aquàrium de Barcelona, el món aquàtic a l’abast de tots

Clica per puntuar
(Vots: 1 Mitjana: 5)

L’Aquàrium de Barcelona es troba al Port Vell de la ciutat des de l’any 1995. Pertany al Grup Aspro-Oci i ha rebut més de catorze milions de visitants des de la seva obertura. El centre es distribueix en un total de 66 aquaris que guarden aproximadament 11.000 animals de 450 espècies diferents.

El departament més espectacular de l’Aquàrium es el Oceanario, únic a Europa i el més gran. Conté gairebé quatre milions de litres d’aigua i guarda una gran varietat d’espècies com daurades, morenes, peixos lluna, ratlles, el tauró toro i el jaquetó de Milberto, una altra tipologia de tauró que, juntament amb el seu company, són les estrelles de tot l’Aquàrium.

El túnel transparent de vuitanta metres permet conèixer totes aquestes espècies per sota d’aquest, donant la sensació d’estar recorrent el fons del mar Mediterrani. Tot i que a Europa no es tracta d’un mar ben considerat per la seva falta de nutrients, destaca per les seves espècies i ecosistemes que alberga.

Catorze dels seus aquaris estan dissenyats per representar diferents comunitats mediterrànies, a més de les espècies més comunes de cada zona del Mediterrani. Es diferencien segons les característiques de cada lloc: comunitats rocoses, poc profundes, amb coves, etc. i, també, es recreen dues de les zones protegides de Catalunya, les illes Medes i el Delta de l’Ebre.

D’altres aquaris es diferencien per temàtica. La flora i fauna marina regnen aquests espais, però hi ha ocasions en què l’aquari és tan gran que alguns dels animals poden passar desapercebuts per la seva mida. Es fa ús dels aquaris temàtics per tal d’interactuar amb ells i que serveixin de material didàctic; aprendràs com viuen els invertebrats marins, com són els cavallets de mar, algunes de les criatures fantàstiques sota el mar i moltes coses més.

Després de recórrer els aquaris, arriba l’hora de visitar Planeta Aqua, un espai que mostra les diferents criatures del món que s’han adaptat amb els anys a condicions extremes com són el fred glacial, els abismes i les aigües càlides. Totes les activitats es gaudeixen mitjançant interacció que permet conèixer de primera mà tot aquest procés d’adaptació.

Per als més petits l’aventura no acaba aquí. L’Aquàrium disposa d’una zona infantil, Explora!, per a donar a conèixer el món marí. Més de cinquanta activitats donen l’oportunitat als nens i nenes de jugar, tocar i descobrir la natura del mar Mediterrani en tres ambients: el Delta de l’Ebre, les illes Medes i la Costa Brava.

El centre aquari celebra aniversaris, activitats familiars i altres esdeveniments per fer que l’experiència Aquàrium sigui única i inoblidable. A més, s’ofereixen oportunitats d’investigació i professorat per tal que aquests segueixin formant-se i aprenguin més sobre la vida aquàtica a través de cursos i tallers.

La conservació i protecció de la fauna marina amb un estudi previ de la vida aquàtica són els principals objectius del centre. També volen divulgar el coneixement de l’entorn i el medi ambient, especialment dels més petits, perquè tothom sigui conscient del que ens envolta en les profunditats del mar.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button