Baix EbreCiutats i poblesTarragona

Benifallet

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Benifallet és un pintoresc municipi situat a l’extrem septentrional de la comarca del Baix Ebre, dins de la província de Tarragona. El seu nom apareix documentat per primera vegada al segle XII.

La primera carretera a comunicar aquesta localitat amb una altra població no va ser construïda fins a principis del segle XX. Antigament, s’utilitzava un tipus d’embarcació, coneguda com a llagut, per a transportar a persones i mercaderies.

El llagut d’aquest municipi va deixar de funcionar a finals del segle XX, coincidint amb la construcció del Pont del Llaguter.

El riu Ebre ofereix la possibilitat de practicar activitats dinàmiques com el piragüisme, o bé, si preferiu un pla més tranquil, també es pot gaudir d’un passeig en barca, a bord del llagut de Benifallet.

Llagut de Benifallet
Llagut de Benifallet

Una altra atracció imprescindible són les Coves de Benifallet, unes cavitats naturals, descobertes a mitjan segle XX, entre les quals destaca la Cova Meravelles.

Pel que fa al patrimoni religiós, l’església parroquial de Benifallet està dedicada a la Nativitat de la Verge. L’actual edifici va ser construït l’any 1635, però va ser reconstruït completament després de la Guerra Civil espanyola. A la part alta del municipi es troba el temple parroquial antic, també dedicat a la Verge, que data del segle XIII i és d’estil romànic. Aquest temple conserva dues sepultures datades de 1298 i 1300, així com pintures al fresc. Un dels descobriments més importants es va produir el 2006, quan es va trobar una escultura de la Verge datada al voltant de l’any 1300, una obra gòtica primerenca, tot i que encara amb trets tradicionals.

Església parroquial
Església parroquial

Tanmateix, us recomanem fer una excursió al Castellot de la Roca Roja, un dels poblats ibèrics més ben conservats de Catalunya.

Per la seva banda, la Via Verda és una antiga via fèrria, que comunicava l’Aragó amb Catalunya, i que s’ha habilitat com a itinerari per a la pràctica del senderisme i el cicloturisme.

Benifallet és un referent gastronòmic de les Terres de l’Ebre i del sud de Catalunya, on podreu tastar productes reconeguts per la seva excel·lent qualitat, com l’oli d’oliva verge extra, i els vins o la mel de la Terra Alta.

Entre els plats típics de la zona, destaquen l’arròs caldós amb anguila, el xai a la brasa, els caragols a la llauna, i, especialment, els pastissets de Benifallet.

Podeu consultar els millors restaurants del Baix Ebre a Guiacat.

A la comarca hi trobareu diversos tipus d’allotjaments, adaptats a les vostres necessitats. Podreu triar entre una àmplia oferta de cases rurals, hotels, hostals, albergs, apartaments turístics, càmpings, i espais per a autocaravanes.

Podeu consultar els millors allotjaments del Baix Ebre a Guiacat.

Entre les fires i festes més importants del municipi destaquen, la Festa de Santa Àgueda; al febrer, la Festa de les coves, l’1 de maig o dia del treballador, la Festa Major de Benifallet; que té lloc a l’agost, i les Jornades Gastronòmiques de Benifallet; al novembre.

Podeu consultar totes les activitats que es fan a Benifallet al llarg de l’any a l’agenda de Catalunya.

A part de descobrir el patrimoni d’aquesta petita localitat de la província de Tarragona, us recomanem descobrir el patrimoni romà de l’antiga Tàrraco, i explorar altres indrets propers com Miravet, l’Horta de Sant Joan, Montblanc, Siurana o Tamarit.

Des de Girona, la via més ràpida per accedir a Benifallet és agarar l’AP-7, mentre que des de Lleida, podeu arribar-hi en poc més d’una hora a través de la C-12. Des de Barcelona, podeu prendre l’AP-7, o bé, la C-32, i des de Tarragona, després d’agafar l’AP-7 desvieu-vos a la C-44 i seguiu les indicacions fins al municipi.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button