Ciutats i poblesLleida

Tàrrega

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

A la Plana de Lleida es troba Tàrrega, la capital de la comarca de l’Urgell. Aquesta ciutat  ha esdevingut un  centre estratègic per al comerç i el sector dels serveis gràcies a la bona comunicació que té per carretera. I és que pel municipi hi passen dues artèries importants: l’autovia A2 Barcelona- Lleida- Madrid  i la carretera C-14 Tarragona- Montblanc- Andorra.

A Tàrrega se celebren diverses fires relacionades amb el món del motor, els productes artesanals i les activitats culturals. D’aquestes últimes destaca la Fira de Teatre al Carrer-Fira Tàrrega. Es tracta d’un esdeveniment, de projecció tant nacional com internacional, dedicat a les arts escèniques.

Al nucli històric de la ciutat es pot visitar l’església de Santa Maria de l’Alba. Es va construir al segle XVII, tot i que les obres van continuar durant més d’un segle. És  un edifici d’arquitectura austera, d’estil barroc classicista i declarat Bé Cultural d’Interés Nacional per la Generalitat de Catalunya l’any 2017.  Al seu interior destaquen boniques pintures murals al fresc que es van afegir a mitjans del segle XX i principis del XXI.

Un dels punts d’interès del barri antic és el Call Jueu, on encara es poden apreciar els rastres de la cultura medieval i s’intueix la mena de vida que portaven els jueus de l’època.

Tàrrega està dominada per la serra de Sant Eloi. Al seu cim es va construir una ermita que data del segle XIII i que s’ha convertit en el mirador de la població.

A principis del segle XX, per aprofitar l’espai de la muntanya, es va dissenyar el Parc Urbà de Sant Eloi. És l’indret de lleure i esbarjo dels habitants de Tàrrega. Conté places, passejos arbrats, fonts, jardins i, fins i tot, un museu a l’aire lliure dedicat a la indústria i l’agricultura.

Un altre espai molt visitat és el que ofereix el riu Ondara, que travessa la població. És tracta del Parc del Reguer, una zona de ribera ideal per passejar i gaudir de pau i tranquil·litat mentre s’observen la vegetació i els animals aquàtics.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button