Ciutats i poblesTarragona

La Ràpita

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

La Ràpita és un municipi tarragoní situat a la comarca del Montsià, concretament a la badia dels Alfacs, i protegit de les onades per la Punta de la Banya, un extens braç de sorra.

Es tracta d’un tranquil poble costaner, de tradició pesquera, en el que es pot gaudir tant del mar com de la muntanya. Això el converteix en un centre turístic estratègic, ja que està molt a prop tant del Parc Natural del Delta de l’Ebre com del Parc Natural dels Ports.

A més, el seu clima mediterrani, amb hiverns suaus i estius calorosos, ofereix l’oportunitat de visitar l’entorn en qualsevol època de l’any.

Són moltes les activitats lúdiques que es poden dur a terme a la Ràpita: rutes a peu o en bicicleta que travessen els arrossars i descobreixen les meravelles del Delta de l’Ebre, tota mena d’esports nàutics, o passejos en golondrines per apropar-se a les muscleres de la badia, entre altres.

Els 20 quilòmetres de platges de què disposa La Ràpita són espais tranquils, de sorra fina i d’aigües poc profundes. Són ideals per acollir el turisme familiar i a qualsevol persona que busqui desconnectar-se de la rutina diària.

El port  pesquer de la Ràpita és un dels més importants de Catalunya per la gran quantitat de captures que hi ha diàriament, sobretot de marisc. Cada dia són molts els curiosos que s’apropen a la llotja per observar la subhasta del peix.

Per altra banda, qui vulgui gaudir d’una bona panoràmica de la zona, ha de pujar a la muntanya de la Torreta, el punt més alt de la població. Allà, al Mirador de la Guardiola, hi ha les restes d’una antiga torre de guaita del segle XV, però també les vistes més impressionants de tot el litoral.

Des de principis de l’any 2022, Sant Carles de la Ràpita va passar a anomenar-se simplement la Ràpita.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button