Ciutats i poblesTarragonaTarragonés

Salou, diversió i platja en una localitat

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Salou és un municipi català situat a la comarca de Tarragona, ben a prop de ciutats com Tarragona i Reus. Salou és un dels punts turístics més emblemàtics de la Costa Daurada, ja que té interès no només per les platges que en recorren la localitat sinó també per la gran quantitat de locals festius que aglomeren un nombre ben abundant de turistes durant les estacions d’estiu i primavera.

El clima del municipi és moderat, suau durant la temporada d’hivern i amb temperatures molt càlides durant els mesos de primavera i sobretot estiu, que és quan s’hi concentren milers de turistes per gaudir del sol i la platja de la zona.

De fet, Salou va ser fundada pels grecs el segle VI a.C i, des de llavors, es va postular com a un dels ports comercials més destacats del Mediterrani català, sobretot durant l’Edat Mitjana i posteriorment, també en els segles pertinents a l’Edat Moderna. Va ser durant el segle XIX que la Corona d’Aragó hi va posar una atenció especial, ja que el port està protegit pel cap de Salou.

Aquesta importància portuària ha anat sempre acompanyada de la bellesa paisatgística de les seves platges. En concret, Salou té 4 platges i moltes cales. La Platja de Llevant és la més gran de la localitat, compta amb uns 1200 metres de sorra fina i de diverses instal·lacions per a practicar-hi esport o fer-hi exercicis. La Platja de Ponent, per altra banda, limita amb Cambrils i la Platja dels Capellans està envoltada per edificis d’apartaments a primera línia de mar. Com a contrast, la Platja Llarga compta amb una zona de bosc que l’encercla i un passeig marítim que també té la vegetació típica de la zona i del Mediterrani.

Totes les cales de Salou, com la Cala de Llenguadets i d’altres que apareixen en el paisatge de Cambrils, disposen d’unes característiques típiques de les platges de la Costa Daurada: sorra fina, poca profunditat i mar en calma i poc mogut pels temporals que agiten el clima de la zona.

A més, de la mà d’aquestes platges i de la naturalesa marítima de Salou, aquesta localitat també és coneguda pel seu oci nocturn. Durant les èpoques de més abundància turística, Salou es transforma per ser un dels municipis catalans estrella de la festa més extrema, sobretot pels visitants europeus que la visiten i acudeixen a les diferents discoteques de la Costa Daurada per ballar al ritme de la música electrònica i llatina de moda que més èxit té a les llistes d’àmbit mundial.

Molt a prop de Salou, uns 3.400.000 visitants s’apropen al parc temàtic de Port Aventura World, el parc d’atraccions més visitat d’Espanya i el sisè més concorregut d’Europa. Port Aventura World compta amb un parc aquàtic, un camp de golf i un parc d’atraccions que es divideix en 6 àrees: Mediterrània, Polinèsia, Xina, Mèxic, Far West i Sésamo Aventura, la zona dedicada als més petits. Durant les festivitats de Halloween i Nadal, el parc d’atraccions es disfressa per ambientar els seus visitants en l’atmosfera del moment.

Port Aventura no és només un reclam per als turistes que resideixen a Salou temporalment per l’anomenat turisme de sol i platja, sinó que també mou a habitants de totes les ciutats del territori català i de la Península Ibèrica fins les seves instal·lacions per la seva nombrosa oferta d’oci per a tots els públics.

A més, el fet d’estar situat a la vora del municipi de Salou permet compaginar les visites a les platges per a gaudir del sol i de la calidesa del Mediterrani amb una excursió cap a les atraccions més intenses de Catalunya. L’oci nocturn és també un dels punts destacats del municipi, que atrau sobretot el sector juvenil. Salou és bellesa marítima i diversió en una mateixa localitat.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button