BarcelonaCiutats i pobles

Olesa de Montserrat

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Al nord de la comarca del Baix Llobregat (Barcelona), als peus de la muntanya de Montserrat, es troba situat el municipi d’Olesa de Montserrat. Envoltat de valls i turons, està delimitat pel riu Llobregat i les serres de Puigventós i Sant Salvador de les Espases.

Al centre històric del municipi destaca la Torre del Rellotge, una edificació defensiva del segle XVI, i el Portal de Santa Oliva, construït l’any 1548 per donar accés als viatgers de Vacarisses.

La plaça de les Fonts és un altre dels llocs emblemàtics d’Olesa. Es tracta d’un emplaçament envoltat d’edificis del segle XIX amb una font dos-cents anys més antiga.

El seu entorn natural és ideal per fer excursions, siguin rutes de senderisme o amb BTT. I per descobrir una gran part del seu patrimoni històric.

Moltes d’aquestes rutes s’enfilen per turons on es poden trobar antigues ermites i masies en bon estat de conservació. És el cas de Sant Salvador de les Espases (s.X), d’estil gòtic i construïda sobre els fonaments d’un castell. O la de Sant Pere Sacama, edificada al segle X sobre les restes d’un castell visigòtic. Prop d’ella es poden visitar les restes del Mas Vilar (s. XI-XIV), considerat jaciment arqueològic, on es va trobar l’esquelet d’una persona d’època medieval i que, possiblement, va ser assassinada.

Una altra excursió interessant és la que porta a Ribes Blaves. En aquest indret de gran valor geològic es pot contemplar una falla d’aproximadament 400 milions d’anys, així com sorprenents formacions rocoses.

Olesa de Montserrat és una població coneguda arreu del món gràcies a dues de les seves tradicions: l’oli d’oliva exclusiu d’aquesta zona, anomenat Oulesa; I la representació teatral de La Passió, que té lloc durant la Setmana Santa i que data de l’any 1638.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button