BarcelonaParatges naturals

Matagalls

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Les comarques d’Osona, La Selva i el Vallès Oriental acullen el Parc Natural del Montseny. Allà s’eleva el massís del Montseny que, a la vegada, està format per tres grans cims, el Turó de l’Home (1712 m), Les Agudes (1706 m) i el Matagalls (1698 m).

El cim d’aquest últim està coronat per una gran creu en record a Mossèn Cinto Verdaguer. Però aquesta no és l’única que hi ha hagut. La primera sembla que es va col·locar als voltants de l’any 1614 i com que no va suportar el pas del temps ni de les tempestes, va ser substituïda diverses vegades durant segles. Sempre eren de fusta, fins que el 1931 es va instal·lar l’actual, de ferro.

A més de la creu, hi ha plaques commemoratives, una d’elles dedicada al capellà i excursionista Jaume Oliveras i Brossa, qui va inspirar la creació de la Travessa Matagalls-Montserrat l’any 1972.

La pujada a aquesta muntanya és una de les més populars del Massís del Montseny, tant pels diferents graus de dificultat que presenten les rutes d’ascensió com per la bellesa del paisatge. Les fagedes, les rouredes i els alzinars es combinen amb els prats i les zones més obertes d’arbustos i plantes aromàtiques.

Pel camí es poden veure les restes d’un antic pou de gel de 17 metres de diàmetre.

Però, sens dubte, el més impressionant del Matagalls són les vistes. Un cop s’arriba al cim, ample i arrodonit, es pot contemplar la plana de Vic, la serralada Prelitoral i el Prepirineu. I si el temps acompanya, fins i tot es poden albirar algunes muntanyes del Pirineu i les Illes Balears.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button