LleidaParatges naturals

Congost de Mont-rebei

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

A la Serra del Montsec es troba una de les rutes a peu més espectaculars del país: el congost de Mont-rebei, que recorre de nord a sud la frontera entre Lleida i Osca.

Durant mil·lennis el riu Noguera Ribagorçana ha esculpit un congost amb parets verticals de més de 500 metres d’alçada i una amplada que, en el punt més estret, no arriba als 30 metres.

Per poder travessar-lo, l’home va excavar un camí a la roca a la vora del precipici. No hi ha baranes, però si un passamà de corda a la paret que permet fer el trajecte sense perill.

El camí és lineal, d’anada i tornada, i conté unes zones per descansar i contemplar les vistes del riu mentre s’obre pas entre les parets de roca.

Es pot triar entre fer la ruta curta (10 km) o la llarga (16,8 km). La primera arriba fins al pont penjant que uneix Catalunya i l’Aragó. És de dificultat baixa i es pot fer perfectament amb nens. La segona, en canvi, és més exigent, amb forts pendents i unes escales verticals ancorades a la roca que tenen un desnivell de 50 metres, no aptes per qui pateix vertigen. Aquesta arriba fins a l’alberg Montfalcó, a la part aragonesa.

Durant el recorregut es poden veure escaladors i persones practicant piragüisme en les boniques aigües de color turquesa.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button