BarcelonaBarcelonèsD'interès cultural

CaixaForum, el centre cultural més complet

Clica per puntuar
(Vots: 1 Mitjana: 2)

De la fundació Obra Social la Caixa neix el centre cultural CaixaForum Barcelona, situat a la muntanya de Montjuïc des de l’any 2002. Ocupa l’antiga fàbrica Casaramona i, tal com el centre CosmoCaixa, és d’estil modernista. No només s’ha construït un a la ciutat de Barcelona, sinó que també hi ha diversos centres distribuïts per tot el país, concretament a Lleida, Tarragona, Madrid, Palma, Saragossa i Sevilla.

La construcció i remodelació de l’edifici ha sofert tres fases: la primera va ser la restauració del recinte de caràcter modernista, per l’arquitecte Francisco Javier Asarta, qui va conservar la façana de l’edifici; després es va crear un vestíbul soterrani i es van adaptar els espais per a la futura construcció de sales d’exposicions; l’última fase va consistir en el disseny d’aquestes sales, dels magatzems i d’altres espais imprescindibles en un centre cultural.

Ofereix una gran varietat d’activitats culturals, artístiques i educatives per a gent de totes les edats; tot i així, les exposicions temporals són les que més èxit donen al CaixaForum. Les més destacables han estat sobre Dalí, Miquel Barceló, Picasso, Rubens i molts més artistes de gran reconeixement mundial.

Les instal·lacions del centre cultural es distribueixen segons les seves tipologies. La més àmplia l’ocupen les sales d’exposició temporal, que fan referència a grans cultures, art modern i contemporani i tendències dels millors fotògrafs del segle XX. D’altra banda, se situa la Mediateca, dotada d’un gran equipament audiovisual que ofereix un entorn immillorable per gaudir de col·leccions de vídeos i de la cultura audiovisual en general. L’auditori té una capacitat que acull 350 persones i juga amb un revestiment sonor a tota la sala per oferir la millor experiència al visitant.

A banda d’aquestes sales extraordinàries, CaixaForum Barcelona disposa de dues aules amb capacitat per 130 persones on es realitzen activitats literàries, tallers i cursos en relació amb la cultura. Després de visitar totes les sales del centre, hi ha un restaurant-cafeteria ideal per descansar i una botiga-llibreria per acabar la visita amb unes compres de record.

Les entrades per accedir al centre es poden comprar a través del web o bé a la recepció del CaixaForum. Amb l’entrada es pot gaudir de totes les activitats que ofereix l’establiment que no només es caracteritza per les exposicions i sales esmentades anteriorment, sinó que també ho fa per les conferències que es duen a terme sovint, concerts, espectacles i obres de teatre.

Al web oficial del CaixaForum es pot consultar l’agenda d’activitats, que proporciona informació sobre aquelles que actualment se celebren en el centre i sobre futures exposicions. A més, s’ofereix un servei de visita guiada que farà que l’experiència CaixaForum sigui encara més completa. Aquest servei es pot consultar i concertar al web amb antelació.

CaixaForum Barcelona és el millor centre cultural de la ciutat pel gran ventall d’activitats que ofereix al públic. Centenars d’escoles escullen aquest centre com a una bona opció per visitar amb els seus alumnes, que aprenen en gran mesura sobre diversos aspectes de la cultura i la història de les arts plàstiques.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button