BarcelonaBarcelonèsD'interès turístic

Parc del Fòrum, l’espai més polivalent de Barcelona

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Al nord de Barcelona, al districte de Sant Martí i limitant amb el mar Mediterrani i la població de Sant Adrià del Besòs, hi trobem el Parc del Fòrum, un parc on s’hi podem realitzar una gran quantitat d’activitats sense haver de sortir de la ciutat comtal.

El Parc del Fòrum és un gran espai format per diverses instal·lacions i zones d’esbarjo que es van construir amb motiu de la celebració del Fòrum Universal de les Cultures a Barcelona l’any 2004. Aquest esdeveniment tenia com a objectiu fomentar el diàleg sobre la diversitat cultural, la pau i el desenvolupament sostenible i, amb el pas dels anys, la ciutat de Barcelona ha intentat fer un ús raonable d’aquestes instal·lacions per tal que no caiguessin en l’oblit. L’entrada al Parc del Fòrum de Barcelona és gratuïta i, una vegada el visitant sigui allà, podrà passejar per aquesta gran zona d’esbarjo que connecta l’Avinguda Diagonal amb el mar Mediterrani.

La zona més gran que hi ha a l’aire lliure s’anomena l’Esplanada. Com el seu nom indica és una gran extensió de terreny de 84.000 metres quadrats on normalment s’hi celebren festivals de música o esdeveniments amb gran afluència de públic com la Fira d’Abril. En aquesta zona hi ha la placa fotovoltaica del Parc del Fòrum, una gran placa solar de 1.700 metres quadrats que s’ha convertit en una de les icones d’aquest parc, a més de ser un dels símbols del seu compromís energètic.

D’altra banda tenim l’Edifici Fòrum, dissenyat per Herzog & De Meuron, que crida molt l’atenció per la seva planta triangular i la seva façana de color blau amb miralls que reflecteixen el cel i el mar Mediterrani. Aquest és un dels edificis més emblemàtics del Fòrum de Barcelona i, des de l’any 2011, acull el Museu Blau de Ciències Naturals, una de les seus del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

També hi podem trobar el Parc dels Auditoris, un espai de més de 12.000 metres quadrats que arriba fins a la vora del mar Mediterrani i que està dividit en dos auditoris de gran capacitat. L’Auditori Gran té una superfície de 4.950 metres quadrats i s’hi celebren molts tipus d’actes diferents. L’Auditori Petit, per contra, té una superfície de 1.450 metres quadrats i compta amb unes graderies fixes amb capacitat per a 1.500 persones on s’hi celebren concerts més íntims i actuacions per a un públic més reduït.

D’altra banda, al Fòrum també es troba el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), dissenyat per l’arquitecte català Josep Lluís Mateo. El CCIB és un dels centres de convencions més moderns de tota Europa i pot albergar fins a 15.000 assistents. Aquest espai és molt versàtil i està format per més de 35 sales de mides molt diferents. Finalment, una de les parts que crida més l’atenció del Parc del Fòrum és el Port Fòrum Sant Adrià, un port marítim esportiu on hi podem veure tot tipus d’embarcacions.

Com que el Fòrum de Barcelona està completament asfaltat, en els darrers anys s’ha convertit en un dels punts de trobada dels aficionats al patinatge. Especialment els caps de setmana, hi trobarem una gran quantitat de patinadors que aprofiten aquest espai per practicar el seu esport preferit. A més, moltes persones decideixen anar fins al Fòrum per passejar o per gaudir de la tranquil·litat del seu port marítim.

Aquells visitants que estiguin enamorats del mar Mediterrani i que vulguin passar un bon dia de platja sense sortir de Barcelona poden anar a la Zona de Banys del Fòrum, una petita platja condicionada amb dutxes, lavabos públics i punts de vigilància com qualsevol altra platja de la localitat.

Prop del Fòrum de Barcelona hi ha diferents llocs per visitar, com per exemple, el Bosc Urbà de Barcelona, ubicat ben a prop del Parc del Fòrum, on els més petits de la casa podran pujar a les tirolines, xarxes, lianes i ponts que es troben sobre unes plataformes de més de sis metres d’alçada. Aquest circuit està indicat per a nens, nenes i per a totes les famílies aventureres que vulguin passar una molt bona estona amb els seus.

Si voleu passejar, gaudir del mar o practicar algun esport urbà com el patinatge, no us podeu perdre el Parc del Fòrum de Barcelona. Aquest gran parc asfaltat i rodejat d’edificis d’allò més innovadors és el lloc ideal per intentar desconnectar sense haver de sortir de la capital catalana.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button