Home Barcelona Palau Moxó

Palau Moxó

by turismecat

Al cor del barri Gòtic de Barcelona, concretament a la plaça de Sant Just nº 4, davant de l’església de Sant Just, trobarem el Palau Moxó, un meravellós exemple de l’arquitectura barroca tardia que està situat molt a prop de l’Ajuntament de Barcelona. La seva façana exterior, que no és gens sumptuosa, no fa presagiar allò que el visitant trobarà al seu interior: un palau preciós, desconegut per a la majoria de barcelonins, que amaga una gran quantitat de patrimoni cultural entre les seves quatre parets.

El Palau Moxó data de 1770 i va ser construït per Francesc Mestres, el creador de la part neogòtica de la Catedral de Barcelona. Aquest palau es va construir sobre les ruïnes d’una antiga residència del segle XIII i fins a l’any 2000 va ser la única residència de la família Moxó que, actualment encara viu en aquest edifici. L’immoble consta de quatre plantes, de 700 metres quadrats cadascuna i, actualment, és l’únic palau privat de Barcelona del segle XVIII que encara conserva el seu mobiliari original. A més, cal destacar que es tracta de l’únic edifici barroc de la ciutat comtal  que no va ser destruït amb els bombardejos de la Guerra Civil espanyola.

Per visitar el Palau Moxó, s’ha de tenir en compte que només obre les seves portes al públic en comptades ocasions ja que la família Moxó encara viu en una de les plantes de l’edifici. Per tant, els visitants només poden accedir al seu interior després d’haver concretat una visita ja sigui per via telefònica o per internet. Durant les visites, sempre estaran acompanyats per un guia expert que fa que les visites guiades siguin amenes i molt il·lustratives, de manera que tota la família podrà gaudir-les. A més, encara que la família Moxó encara viu al palau, es poden visitar totes les plantes de l’edifici sense cap problema.

Un cop entrem a l’edifici, trobarem la Planta Baixa on, antigament, hi havia les cavallerisses, les carboneres del palau i les cotxeres. En aquest gran espai diàfan s’hi duen a terme actualment una gran quantitat d’esdeveniments de tot tipus. Seguidament, a la Planta Noble del Palau Moxó hi trobarem diverses sales amb mobiliari i interiors del segle XVIII. Tots els elements decoratius d’aquest palau estan perfectament conservats i cuidats fins al més mínim detall.

La sala principal del Palau Moxó és la que es coneix amb el nom de Sala Sant Mori o Sala del Piano. Aquesta cambra es caracteritza per les pintures al·legòriques que hi ha al sostre i les aranyes de vidre de Baccarat que hi pengen majestuosament. La joia de la sala és, sense cap mena de dubte, el piano de cua Erard de Paris que permet que les reunions o banquets que es celebren a aquesta sala puguin comptar amb música en directe. Al costat d’aquesta sala hi ha el Saló Montcortés, també conegut com Saló de la Xemeneia. Aquesta gran sala té unes vistes úniques de la Plaça de Sant Just i es caracteritza per la gran quantitat de llum que entra pels seus finestrals.

Una altra de les parts més boniques d’aquest palau barroc és el seu pati interior. Aquesta zona enjardinada interior és la part més íntima de l’edifici i es caracteritza pels seus testos plens de flors i plantes de tot tipus. A més, gràcies a la llum que entra per aquest pati s’aconsegueix que les estances posteriors del palau estiguin il·luminades amb llum natural durant gran part del dia. Finalment, una de les estances amb més encant del Palau Moxó és la biblioteca que, curiosament, fins a finals del segle XIX era la cuina del palau. Aquesta sala, ara reconvertida en biblioteca, alberga grans col·leccions de llibres de totes les èpoques, des del segle XVI fins a l’actualitat.

Cal destacar que algunes de les sales del Palau Moxó es poden llogar puntualment per a celebrar-hi diversos esdeveniments com concerts minimalistes, casaments íntims o reunions. Per tant, a part de ser un edifici que es pot visitar de manera turística, també pot convertir-se en el lloc ideal per a dur-hi a terme tot tipus d’actes.

No perdeu l’oportunitat de visitar aquest palau barroc que amaga un gran patrimoni cultural al seu interior. No oblideu, això sí, que s’ha de reservar la visita amb anterioritat.

Reserves: Web del Palau Moxó

You may also like

Leave a Comment