BarcelonaBarcelonèsD'interès cultural

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Una de les visites obligades per als amants de la natura és el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Aquest museu té com a objectiu difondre tot tipus de coneixements sobre la natura i està format per diverses seus que són el Jardí Botànic de Barcelona, el Museu Martorell i el Museu Blau.

La seu més important de les tres és la del Museu Blau, que es troba a l’antic Edifici Fòrum, al Parc del Fòrum, on hi podem trobar més de tres milions d’exemplars exposats ja que les diferents col·leccions d’aquest museu van ser reunides durant més de 130 anys per l’antic Museu de Ciències Naturals. El Museu Blau ocupa una superfície de 9.000 metres quadrats que es distribueixen en dues plantes i ens apropa a la natura d’una manera molt didàctica. Quan visita aquest museu, el visitant és capaç de descobrir l’evolució del planeta terra des del Big Bang fins a l’actualitat, analitzant períodes tant importants com els nous punts de vista que van aportar científics com Darwin o Copèrnic.

Al llarg d’aquesta interessant exposició, el visitant trobarà vitrines, projeccions, panells informatius i, fins i tot, pantalles digitals interactives que faran de la visita un experiment multisensorial. A més, els més curiosos s’hi passaran d’allò més bé perquè en algunes de les taules i vitrines, hi ha exposats diversos tipus d’exemplars que es poden tocar i examinar sense cap mena de problema.

La visita a aquest museu és apta per a tota la família degut a la gran quantitat de material didàctic que s’hi pot trobar al llarg de l’exposició. A més, durant el recorregut trobarem diverses sales ben diferenciades on els més petits podran gaudir tant de les projeccions com de les pantalles digitals o els exemplars exposats. Cal tenir en compte que també hi ha una gran quantitat de bancs per seure a diferents punts del recorregut i un parell de sales chill-out per descansar amb els més menuts sempre que ho necessitin. A més, el museu disposa d’una salda d’activitats per a infants menors de 6 anys on cada 30 minuts es duen a terme sessions amb els nens i nenes per promoure i fomentar les seves ganes de descobrir coses noves i de sentir-se interessats per la ciència.

Durant els caps de setmana, el museu ofereix visites guiades gratuïtes i, amb reserva prèvia, es pot demanar també el servei de guia especialitzat per a persones amb discapacitat psíquica, auditiva o visual.

D’altra banda, el Museu Martorell es troba a l’edifici que va albergar el primer museu públic de la ciutat de Barcelona i, des de 1924, conté només col·leccions de geologia i paleontologia. No obstant això, les seves col·leccions seran traslladades en un futur pròxim a l’Edifici del Castell dels Tres Dragons (Laboratori de Natura) i actualment el museu està tancat al públic. Per tant, si esteu interessats en visitar-lo, val més que us informeu bé abans d’anar-hi.

Finalment, el Jardí Botànic de Barcelona es troba en un pendent del parc de Montjuic, entre l’Estadi de Olímpic i el Castell de Montjuic, i el visitant podrà passejar-hi per descobrir la vegetació de les cinc regions del món amb clima mediterrani. Un dels objectius d’aquesta seu del Museu de Ciències Naturals de Barcelona és el de conservar els diferents tipus de vegetació característics del clima mediterrani i, a la vegada, conscienciar sobre el respecte per la natura.

El Jardí Botànic de Barcelona s’ha de visitar durant les quatre estacions de l’any, ja que d’una estació a una altra, la vegetació canvia completament i els diferents tipus de plantes creen paisatges totalment diferents. A la primavera es pot gaudir de la floració de les plantes, que inunden el parc de vistosos colors i dolces olors, a l’estiu es pot veure com afecta la sequera a la vegetació i com s’adapta aquesta al clima mediterrani, a la tardor els colors groguencs i marronosos donaran pas a la caiguda de les fulles i a l’hivern podrem comprovar com sobreviuen les plantes a les baixes temperatures.

Sense cap mena de dubte, els amants de la natura gaudiran dels diversos espais que ofereix el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i, ja sigui al Museu Blau o al Jardí Botànic, de ben segur que descobriran moltes curiositats.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button