BarcelonaBarcelonèsParatges naturals

Montjuïc, el balcó de Barcelona

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

La muntanya de Montjuïc és una de les àrees recreatives més importants de la ciutat de Barcelona. Situada molt a prop del mar Mediterrani, aquesta muntanya s’ha convertit en un dels miradors més importants de la ciutat i compta amb un bon grapat d’indrets d’interès turístic.

L’edifici més impressionant que podem trobar a Montjuïc és l’imponent Palau Nacional de Montjuïc, que va ser creat per a l’Exposició Internacional de 1929. Aquest edifici d’estil classicista inspirat en el Renaixement té una superfície de 32.000 metres quadrats i actualment alberga el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), que destaca per la seva col·lecció d’art romànic, considerada la més completa del món. L’entrada a l’edifici és gratuïta i recomanem la seva visita.

Els amants de l’art gaudiran també de la Fundació Joan Miró, un museu que es va crear el 1975 com a espai de referència de l’obra d’aquest pintor català. La col·lecció que es pot visitar a la Fundació Joan Miró compta amb 14.000 peces entre les quals hi ha pintures, tèxtils, ceràmiques, dibuixos i escultures. A més, també hi ha obres d’altres artistes com Pierre Matisse, Francesc Farreras i Marguerite i Aimé Maeght.

Un dels monuments més espectaculars de Montjuïc és la seva Font Màgica. Aquesta gran font ornamental va ser creada el 1929 amb motiu de l’Exposició Internacional de 1929 i ofereix un meravellós espectacle de música, aigua i color. La Font Màgica de Montjuïc inclou cascades, estanys i sortidors d’aigua il·luminats. Normalment, els espectacles de la Font Màgica de Montjuïc tenen lloc els divendres i dissabtes al vespre i la seva durada és de 15 minuts. A la pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona podeu consultar els horaris per poder gaudir d’aquest espectacle tan encisador.

Els amants de la natura podran gaudir del Jardí Botànic de Barcelona, que té com a objectiu conservar la biodiversitat de Catalunya i d’altres territoris del món que es caracteritzen pel clima mediterrani. Aquest gran jardí ubicat a la muntanya de Montjuïc compta amb gairebé 2.000 espècies de plantes de clima mediterrani d’arreu del món. Les espècies estan agrupades segons la seva procedència i recreen de forma artificial diferents ecosistemes. A més, el jardí compta amb panells informatius repartits per les diverses àrees del parc on els visitants podran conèixer tota la informació relativa a les plantes, arbres i matolls del jardí. Durant l’any, s’hi duen a terme diverses activitats per a tots els públics amb l’objectiu de sensibilitzar els ciutadans vers el respecte al medi ambient. Les vistes de la ciutat de Barcelona i del mar Mediterrani que hi ha des d’aquest indret són meravelloses.

Al cim de la muntanya de Montjuïc es troba el Castell de Montjuïc, una fortalesa militar molt ben conservada on es pot arribar caminat o amb telefèric. Aquest castell és un símbol de la lluita i la repressió que ha patit la ciutat de Barcelona en diversos moments de la història. Aquest recinte militar es va construir el 1640, durant la Guerra dels Segadors i el 1652 va passar a ser propietat real. Un segle més tard, l’enginyer Juan Martín Cermeño va encarregar-se de remodelar el recinte que havia quedat molt malmès després de les diferents batalles en les que es va veure involucrada la ciutat de Barcelona. Actualment s’hi duen a terme una gran quantitat d’activitats socials i culturals durant l’any que es poden consultar a l’Agenda d’activitats del Castell de Montjuïc.

Una altra de les instal·lacions que podem trobar a Montjuïc és el Poble Espanyol. En aquest recinte podrem gaudir d’una representació dels racons més pintorescs d’alguns dels pobles de la geografia espanyola. El Poble Espanyol compta amb 49.000 metres quadrats os hi ha reproduïts 117 edificis, carrers i places de tota Espanya. Entre els edificis hi destaquen les cases senyorials, els edificis religiosos i les meravelloses places que deixen constància de la bellesa arquitectònica espanyola. A més, els visitants poden entrar als diversos tallers artesans on es duu a terme la fabricació de diferents objectes de manera artesanal.

Un altre dels espais mítics de Montjuïc és l’Anella Olímpica, un dels centres neuràlgics de Barcelona durant les Olimpíades de l’any 1992. Aquest recinte es va construir amb motiu dels Jocs Olímpics de 1992 i està format per l’Estadi Olímpic Lluís Companys, el Palau Sant Jordi, les Piscines Bernat Picornell i la Torre de Telecomunicacions construïda per l’arquitecte valencià Santiago Calatrava. Aquesta torre de telecomunicacions de grans proporcions recorda a la silueta d’un atleta i la seva base està recoberta d’un trencadís de colors, en referència a les obres modernistes d’Antoni Gaudí.

Si voleu gaudir d’unes vistes espectaculars de Barcelona i els seus voltants, visiteu la muntanya de Montjuïc i descobriu tots els racons màgics que amaga per als visitants. Tant de dia com de nit, aquest balcó de la ciutat comtal us deixarà bocabadats.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button