BarcelonaBarcelonèsD'interès turístic

Mirador del Camí del Mar, Barcelona a vista d’ocell

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Una de les millors opcions per conèixer el litoral de la ciutat de Barcelona és fer una passejada pel Camí del Mar, una ruta meravellosa entre miradors que ens ofereix les millors vistes de la part est de la ciutat comtal i del nord del Baix Llobregat.

El Camí del Mar és una ruta de poc més d’un kilòmetre que comença a la muntanya de Montjuïc i ens ofereix unes vistes espectaculars del port de Barcelona i del litoral de la ciutat comtal. El camí ens endinsa en la muntanya i, sota els arbres típics del clima mediterrani, podem passejar i descobrir com és la ciutat de Barcelona des d’una perspectiva que no estem acostumats a veure.

Tot l’itinerari està senyalitzat i el camí disposa d’una barana per protegir als visitants i per evitar els accidents ja que aquesta ruta està ubicada sobre una gran paret de penya-segats. Mentre caminem, vorejarem el Castell de Montjuïc i, a la llunyania, podrem veure els edificis i monuments més característics de Barcelona com la Torre Agbar,  el monument a Colom, el port de la ciutat i les Drassanes Reials. A més, si el dia és clar i assolellat es pot veure l’illa de Mallorca a l’horitzó.

Aquest camí està molt transitat durant qualsevol hora del dia i és molt habitual trobar-hi runners, ciclistes i famílies que passegen per aquest indret tan encisador. No obstant això, també hi ha molts indrets al llarg del camí on el visitant pot parar un moment, seure a un banc i llegir un llibre o simplement parar una estona i gaudir de les vistes. En un punt determinat del camí hi ha una desviació on es poden escollir dues rutes, anar cap al Mirador de l’Alcalde o bé cap al Mirador del Migdia.

Si seguim l’itinerari cap al Mirador del Migdia trobarem La Caseta del Migdia, un lloc preciós on hi ha un petit bar completament exterior que disposa de taules i cadires on el visitant podrà passar una molt bona estona amb la família o els amics. El bar ofereix menús, tapes i begudes, però també compta amb una zona de descans on el visitant podrà descansar i fer el seu propi pícnic sota els pins i amb el mar Mediterrani de fons. Cal tenir en compte que està totalment prohibit encendre foc a les immediacions del bar, per la qual cosa no és possible fer barbacoes.

La darrera part del Camí del Mar és el Mirador del Migdia, un balcó on podrem veure els edificis més alts de l’Hospitalet de Llobregat i algunes de les poblacions del Baix Llobregat més properes a Barcelona.

Si tornem enrere fins a la bifurcació, podem agafar l’itinerari que va fins al Mirador de l’Alcalde. Aquest camí ens porta fins a una zona verda plena de bancs per descansar i presidida per una cascada d’aigua de diversos nivells. Des d’aquest indret obtindrem una altra vista de Barcelona digna de qualsevol postal i ens podrem relaxar sentint la remor de l’aigua i el cant dels ocells que habiten entre les branques dels arbres que hi ha en aquesta zona.

Per arribar al Camí del Mar en transport públic s’ha d’agafar el telefèric fins a la parada del Castell de Montjuïc o bé l’autobús 150 i baixar a la parada Castell de Montjuïc. Per arribar en cotxe, es pot pujar la carretera de Montjuïc i al Passeig del Migdia hi trobarem l’aparcament públic gratuït on es pot deixar el nostre vehicle estacionat mentre recorrem aquest camí tan captivador. De totes maneres, recomanem arribar-hi a peu per tal de poder gaudir d’altres atraccions turístiques de la muntanya de Montjuïc com la Font Màgica, el Jardí Botànic de Barcelona, el Poble Espanyol o el Palau Nacional de Montjuïc, on es troba el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

El Camí del Mar és un dels itineraris naturals més bonics de Barcelona perquè el visitant podrà gaudir d’unes vistes panoràmiques de la ciutat a vista d’ocell i podrà descobrir la part més amagada de la muntanya de Montjuïc. És molt recomanable fer aquesta ruta durant les últimes hores de sol del dia, per poder gaudir del capvespre i del moment en què el sol desapareix per l’horitzó i s’amaga per darrera del mar Mediterrani.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button