Llocs religiososLleidaPallars Jussà

Església de Sant Romà d’Aineto

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

La església de Sant Romà d’Aineto és un bonic temple romànic situat a la localitat d’Aineto, a la comarca del Pallars Jussà, a la província de Lleida. Construïda al segle XII, aquesta església és un exemple excepcional de l’art romànic català.

L’església està construïda amb pedra i té una sola nau, una capçalera semicircular i un campanar de planta quadrada adossat a la façana sud. La façana principal compta amb una portalada romànica amb tres arquivoltes decorades amb motius vegetals i geomètrics, que descansen sobre dues columnes amb capitells esculpits.

A l’interior, l’església de Sant Romà d’Aineto presenta un espai diàfan i sobri, amb arcs fajones que separen la nau de la capçalera i una volta de canó apuntada. Destaca l’altar major, que conserva algunes pintures murals del segle XIII que representen escenes de la vida de Crist i dels sants.

L’església de Sant Romà d’Aineto ha estat objecte de diverses restauracions i conserva un bon estat de conservació.

L’any 1931 va ser declarada monument històric-artístic i el 2000 es va incorporar a la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO com a part del conjunt d’esglésies romàniques catalanes.

L’església de Sant Romà d’Aineto és un tresor arquitectònic i artístic que mereix ser visitat per tots aquells amants de la història i la cultura.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button